KDP-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, arbede ve yıldırı zımnında şu anda derin bir propagandanın tesiri altında bulunulduğunu kaydederek, 'Her yandan sunturlu bir yönlendirme var' değerlendirmesini yaptı.

Kürt problemininin çözümünde şiddetin bir gösteriş oynamadığının altını çizen Bucak, 'Yani hızlı bu dava çözülmez. Kürtlerin bunun farkında olması gerekiyor. Eğer bu meseleyi halletmek istiyorsanız korkusuz olmanız lazım. Siyaseten korkusuz olmanız lazım. Yoksa 'ben vurdum-sen vurdun' niteleyerek bitmeme değer ve şiddet-silah bu probleminin çözümüne misyon etmez. İnsanlar ölür, türkiye yerle bir olur. Ve tığ neticede tek şeye ulaşmayız. Yeniden başa döneriz' niteleyerek konuştu.

'Dış dinamikler de can alıcı oldu'

Sertaç Bucak, hal periyodunun bitmesinde iç dinamiklerin beraberinde aut dinamiklerin de tesiri bulunduğunu söyleyerek, 'Sürecin bozulmasında İran, Şam ve Bağdat'ın da tesirleri bulunuyor' dedi.

'Bu Kürt problemininin çözümüne misyon etmez'

Bucak, yıldırı örgütü KCK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık'ın İngiliz Times gazetesine verdiği mülakata bağlı de şu değerlendirmeyi yaptı:

'Bana layıkıyla Kürtlerin gayesi şu olmalıdır; Kürt halkının Türkiye'de eşitliğinin sağlanması ve bu probleminin politik çözümünün gerçekleştirilmesidir. Geçmişte hal dönemini başlatan, bu mevzuda ehemmiyetli riskler de düzlük bir başbakanı yahut reisicumhuru iktidardan buyurmak bir Kürt partisinin işi olmamalıdır. Bizim amacımız, Kürt halkının haklarına kavuşmasıdır. PKK'nın 'Erdoğan ve AK Parti iktidarını düşüreceğiz' söylemi ihtimal kimi partilerin hoşuna gidebilir ama bu Kürt problemininin çözümüne misyon etmez. mühim bulunan da odur.'

Kaynak: AA