Meteoroloji Genel Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamaya göre, Türkiye hafta sonundan itibaren, Orta Akdeniz üstünden mevrut oldukça serin ve yağışlı havanın etkisine girecek. Hafta süresince yurdun iri müşterek bölümünde yağışların görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıkları ferda yağışla, gün batısı bölgelerinden başlayarak, iç ve şarki kesimlerde 6 ila 12 aşama iktisap etmek üzere, diyar genelinde azalacak ve sezon normalleri yöresinde seyredecek.

Yarın, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun yıldız ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun yıldız ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Antalya, Zonguldak, Bartın, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinin boğanak ve âlem patırtılı boğanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağış topu topu yurtta

Rüzgarın, İç Anadolu'nun güneyi ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde, cenuplu yönlerden sert namına esmesi, piyasa haset ise Mersin, Karaman ve Aksaray çevreleri haricinde küsurat topu topu yurdun yağışlı geçmesi kestirim ediliyor.

Kaynak: AA