Akşehir- Akşehir'deki iki cinayet için hazırlanan iddianamede, karayolu yapımında kamyon şoförü olarak çalışan ve işten çıkarılan Erhan G'nin (30), birahanede çalışan Elif K. ile tanışıp gönül ilişkisi kurduğu, kadının zaman zaman para istemesi üzerine hırsızlık yapmaya başladığına yer verildi. Cinayetlerin işleniş tarzının anlatıldığı iddianamede, normal ölüm raporu verildikten sonra cinayete kurban gittiği anlaşılan Azerbaycan uyruklu Hacer Rahimova (40) cinayetiyle ilgili de ayrıntılara yer verildi.
 

Normal ölüm raporu verilerek defnedilen kadın da öldürülmüş

İlk tespitlerinde evinde bir dağınıklık, çalınan bir şey bulunmadığını, olağan dışı bir şeyin rastlanılmadığının tespiti üzerinde ilk klasik otopside Rahimova'nın kanser hastası olduğu, ateşli silah ya da kesici ve delici alet yaralanması gibi suça işaret eden bir bulgunun bulunmadığı belirtilen iddianamede, şunlara yer veriliyor: ''Maktulün ölümünün bir hastalığa bağlı dış kanama meydana geldiği, olayın doğal ölüm olduğundan soruşturma hakkında takipsizlik kararı verilmiştir. Diğer cinayetlerden dolayı yakalanan şüphelinin savunmasında maktulü kendisinin öldürdüğünü itiraf etmesi üzerine dosya yeni bir delil nedeniyle yeniden açılmış, maktulün mezarı açılarak ceset, ikinci kez Konya Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğüne gönderilmiştir. Yapılan ikinci otopsisinde sağ göğüs üst arka duvarı yumuşak dokuları içerisinde bir adet 7,65 mm, mermi çekirdeği elde edilmiş, daha sonra aldırılan Adli Tıp Raporunda ellerinde ve yüzünde boyun bölgesinde çok miktarda kurumuş kan artıkları bulunan maktulün ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı dış kanama neticesinde meydana geldiği tespit edilmiştir.''

Şüpheliye olay yerinde keşif ve yer gösterme işlemi yaptırıldığı, yer göstermenin olayın oluş şekliyle uygun arz ettiğinin anlaşıldığına dikkati çekilen iddianamede, tabancaya ve şüphelinin attığı boş kovana ulaşılamadığı bildirildi. İddianamede, ''ruhsatsız tabanca taşımak'', ''konut dokunulmazlığını ihlal'', ''nitelikli yağma'' ve ''nitelikli kasten öldürme'' suçlarını işlediğinin anlaşıldığı, 4 ayrı suçtan cezalandırılması için dava açılması isteniyor.

İddianamenin kabulüyle sadece cinayetler için 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istenen sanık önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. Ayrıca Afyonkarahisar'daki iddianameyle, Akşehir'deki iddianamenin bir dosyada birleştirilebileceği, Afyonkarahisar'daki olayları da aynı yöntemle işlediği için sanığa toplam 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasının istenebileceği bildirildi.
 

Avukat bulunamamıştı

Konya ve Afyonkarahisar'da 2'si kadın 4 kişiyi gasp edip öldürdüğü öne sürülen Erhan G, 25 Ağustos'ta Akşehir ilçesinde yakalanmıştı. Öldürdüğü kişilerin parasını ve değerli eşyalarını alan Erhan G'nin itirafı sonrası hakkında beyin kanamasına bağlı ölümü gerçekleştiği belirtilen ve hakkında ''Normal ölüm'' raporu verilen kadının cinayete kurban gittiği ortaya çıkmıştı. Sanığı, 30 Kasım'daki duruşmada savunacak avukat bulmakta zorlanılınca duruşma zorunlu olarak ertelenmişti.


cumhuriyet