İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında hakkında açılan davada, ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'' ve "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçlarından tutuklu yargılanan Serdar Seyitoğlu'nun tahliyesine karar verildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, savunmasını yapan tutuklu sanık Serdar Seyitoğlu, babası ve tutuksuz yargılanan amcası Mustafa Seyitoğlu'nun ortağı olduğu Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklava Şirketinde dış ticaret müdürü statüsünde SGK'lı olarak çalıştığını belirterek, imza yetkisinin olmadığını, şirketin genel müdürlüğünü yapmadığını söyledi.

Seyitoğlu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından fazla kurban bağışı yaptığı ve çok himmet vermesi nedeniyle kendisine plaket sunulduğu iddialarını reddederek, "Olmayan bir plaket yüzünden 7,5 aydır tutukluyum. Bu plaket, emniyette Kimse Yok Mu Derneğinin plaketi olarak soruldu. İddianamede de 'Fetullah Gülen tarafından verilen özel plaket' şeklinde yazıldı. Aramalarda böyle bir plaket bulunamamıştır. Çünkü yoktur." dedi.

Sanık Seyitoğlu FETÖ'ye bağış yapan iş adamlarını yurt dışına götürdüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunarak, mesai arkadaşlarıyla iş nedeniyle yurt dışına çıktığını söyledi.

Tutuksuz yargılanan Mustafa Seyitoğlu da FETÖ suçlamasıyla 102 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye olduğunu ifade ederek, örgütün Bağcılar'daki evlerine yardımlar yaptığı ve söz konusu evlerin ihtiyaçlarını karşılamakla görevli mütevelli heyetinde yer aldığı iddiasını kabul etmedi.

FETÖ'ye yaptığı en büyük yardımın gazete aboneliği olabileceğini savunan Seyitoğlu, "17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ'ye karşı aklımda soru işaretleri oluştu. Darbe yapmadım, yapanlara da yardım etmedim. Darbe yaşayan ve darbelerin lanet bir şey olduğunu bilen biri olarak bu suçlamalar ağırıma gidiyor. 15 Temmuz gecesi namaz kılıp darbe olmasın diye dua etmiş bir insanım. Hayır için yaptığım ufak yardımlardan dolayı çok pişmanım." ifadelerini kullandı.

Savunmaların ardından, tutuklu yargılanan Serdar Seyitoğlu'nun suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Muhabir: Hanife Sevinç, Murat Kaya, Muhammed Enes Can

Kaynak: AA