TUNCELİ

Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, kendisine mektup gönderip Anneler Günü'nü kutlayan Tuncelili engelli çocuklara çeşitli hediyeler gönderdi.

Kentteki Umudumuz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören ve annesi olmayan engelli çocuklar, yaptıkları resimleri ve yazdıkları mektupları Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'a göndererek Anneler Günü'nü kutladı. Semiha Yıldırım da öğrencilere teşekkür ederek, çeşitli hediyeler gönderdi.

Tunceli Valisi Osman Kaymak'ın eşi Emine Kaymak, Vali Yardımcısı Hasan Çiçek'in eşi Songül Çiçek, ilgili kurum müdürleri, öğrencilerle bir araya gelerek onlara hediyelerini verdi.

Umudumuz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Nejla Ergün, merkezin ilde engelli çocuklara eğitim vermek ve onları hayata kazandırmak için çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Merkezde engelli çocuklara eğitimin yanı sıra sosyalleşebilmeleri için de önemli faaliyetler yaptırdıklarını belirten Ergün, "Öğrenciler aldıkları eğitimle her geçen gün kendilerini daha çok ifade edebiliyor. Anneler Günü'nde annesi olmayan öğrenciler tarafından çizilen resimleri ve kendi anlatımlarıyla duygularını kaleme alarak mektup yazdılar ve Cumhurbaşkanı ile Başbakan eşleri olmak üzere pek çok ilgiliye göndererek Anneler Günü'nü kutladılar. Mektupların ilgililere ulaşmasının ardından Semiha hanımefendi hediye göndererek çocukları yalnız bırakmadı. Çocukları ve ailelerini çok mutlu ettiler, kendilerine çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Muhabir: Haydar Toprakçı

Kaynak: AA