ÇANKIRI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Latif Aşıkmuslu'nun cenazesi, memleketi Çankırı'da toprağa verildi.

Çankırı Devlet Hastanesi morgundan alınan Şehit Aşıkmuslu'nun naaşı, karayoluyla Korgun ilçesine bağlı Karatekin köyündeki babaevine getirildi. Burada alınan helalliğin alınmasının ardından cenaze, köy meydanına götürüldü.

Tören alanına gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, şehit babası Kamil Aşıkmuslu'ya başsağlığı dileğinde bulundu.

Köy meydanında kılınan namazın ardından şehit Aşıkmuslu'nun cenazesi, köy mezarlığında defnedildi.

Cenazeye şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Bakan Özlü, Çankırı Valisi Mesut Köse, AK Parti Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Öte yandan şehidin iki kız kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

Şehit Onbaşı Kara, memleketi Alaşehir'in Killik Mahallesi'nde toprağa verildi

Manisa Alaşehir Devlet Hastanesi morgundan alınan ehit olan Onbaşı Evren Kara'nın (23) naaşı, Killik Mahallesi'ndeki baba evine getirilerek helallik alındıktan sonra cenaze namazı için Pazar Camisi önündeki Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

Cenaze törenine, şehidin babası Galip, annesi Mendua, abisi Mustafa, kardeşi Fatma Kara, ablası Melek Turcan, sözlüsü Merve Sarı ile Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Oğlan çok bizde"

Cenaze töreni öncesinde konuşan şehidin ablası Melek Turcan, "Onlar yenilenler de farkında değiller. Hamdolsun. Bir insan bu kadar itibar görür mü? Yıkılmadık, dimdik ayaktayız." diye konuştu.

Şehidin annesi Mendua Kara ise cenaze töreni öncesinde oğlunu askere gönderirken giydiği ceketi ile şalını tabutun üzerine örttü.

"Ben sana oğlum demiyordum Evren Paşam diyordum." diye tabuta sarılan anne Kara, "Evrenim uyan oğlum, bakmalara doyamıyordum. Nazarım değmesin diye yönlerimi dönüyordum. Uyan, al bayrak ile seni asker ettim, al bayrağa sarılı geldin oğlum." diyerek oğlunun resmini öptü.

Şehidin askere gitmeden önce sözlendiği Merve Sarı ise tabuta sarılıp, "Bir ay sonra gelecektin, nişanlanacaktık." dedi.

Şehidin abisi Mustafa Kara da, "Duysunlar oğlan çok bizde. 4 tane bende var, sülalemizde 20 tane oğlan var. Duy sesimizi arkandayız, sonuna kadar." ifadelerini kullandı.

Cenaze töreni öncesinde fenalaşan şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit Kara'nın naaşı, İl Müftüsü Sinan Cihan'ın öğlen kıldırdığı cenaze namazının ardından bir süre askerlerin omuzlarında taşındıktan sonra Killik Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi.

Muhabir:Özgür Alantor, Turgay Duyar,Mehmet Akif Sarıhan

Kaynak: AA