İSTANBUL - SÜMEYYE DALKILINÇ

Allianz Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Aylin Somersan Coqui, sigortası bulunmayan kişi ve işletmelerin afetlerden sonra ciddi mağduriyet yaşadığını vurgulayarak, "Fakat yine de 18 Temmuz'da yaşanan sel felaketinden sonra sigorta talebinde belirgin bir artış görülmedi." dedi.

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan yağış, bazı bölgelerde dolu ve şiddetli fırtına şeklinde etkili oldu. İş yerlerini su basarken, şiddetli fırtına nedeniyle bazı ağaçların devrilmesi sonucu araçlar zarar gördü.

Coqui, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Temmuz'da yaşanan sel felaketinden bugüne kadar yaklaşık 15 milyon liralık hasar ihbarı aldıklarını kaydetti.

Allianz olarak hasarlarda, müşterilerine ihbar aşamasından ödemeye kadar tüm süreçlerde hizmet verdiklerini aktaran Coqui, "Bu hizmetlerde de önceliğimiz, hızlı ve etkin servis ile müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlayabilmek. Sigortalılarımız hasar dosyaları ile ilgili süreçleri, mobil uygulamamız Allianz’ım üzerinden ya da web sitemiz, çağrı merkezimiz ve acentelerimiz gibi farklı kanallarımızdan takip edebiliyorlar." dedi.

"Sel baskınlarına karşı teminatı bulunan sigortalıların hasarları hızlı ve kolay bir şekilde karşılanıyor"

Aylin Somersan Coqui, sel baskınlarına karşı teminatı bulunan sigortalıların hasarları hızlı ve kolay bir şekilde karşılanırken, sigortası bulunmayan kişi ve işletmelerin afetlerden sonra ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.

Fakat yine de 18 Temmuz'da yaşanan sel felaketinden sonra sigorta talebinde belirgin bir artış görülmediğini vurgulayan Coqui, afetlerin yaratacağı mağduriyetleri daha aza indirmenin yolunun sigortadan geçtiğinin bir kez daha görülmüş olduğunu dile getirdi.

Coqui, "Bu yolun alınması için ise başta sigortalılık bilincinin yaygınlaştırılması çalışmaları olmak üzere konunun paydaşlarının bir mutabakat içerisinde çalışması gerekiyor." dedi.

Kaynak: AA