İSTANBUL

Paralel Devlet Yapılanması'nın 'Selam Tevhid' soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına müteveccih oluşturulan sorun kapsamında firari sanıklar Fetullah Gülen ve Emre Uslu ile emektar güvenlik müdürleri Yurt Atayün, Ömer Köse ve muvazzaf subayların da aralarında bulunmuş olduğu 45'i mevkuf 122 sanığın yargılandığı davada, tüm duruşmaların kapalı yapılmasına hükmedildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Avukat Ömer Turanlı, 30 senedir terörle mücadelede fariza düzlük müvekkili Yurt Atayün'ün Ankara'daki saldırıda ölenlerin yakınlarına başsağlığı arzu etmek düşüncesince yalan istediğini söyledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Canel Rüzgar da, bu acıyı her insanın yaşadığını ve başsağlığı dilediğini belirterek, davayla hevesi bulunmadığı sebebi öne sürülerek Atayün'e yalan vermedi.

Duruşmada yalan düzlük birtakım avukatlar da, Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül ile alakalı kararının peşi sıra açıklamalarda mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve birtakım siyasetçilerin beyanlarından alıntılar yaptı.

Reddi bilgili talebi ikrar görmedi

Avukatlar, mahkemenin tarafsızlığına hayalet düşmüş olduğu sebebi öne sürülerek çekme ve reddi bilgili taleplerinde bulundu. Mahkeme heyeti ise, bu talepleri ikrar etmedi. Mahkeme Başkanı Rüzgar, iddianamede duruşmaların kapalı yapılmasının istendiğini belirterek, savcıya yalan verdi.

Cumhuriyet Savcısı Ali Kaya da, savca doğrultusunda değişmeyen verilerek, duruşmaların kapalı yapılmasını istedi.

Verilen aranın peşi sıra murafaa heyeti, ''Davanın devletin güvenliğine bağlı duyurulmayan vesikalar kapsamında olması ve amme güvenliğinin mecburi kıldığı çözüm gözetilerek, duruşmaların tamamının kapalı olmasına'' değişmeyen verdi.

Muhabir: Hanife Sevinç, Muhammed Enes Can, Murat Kaya İstanbul

Kaynak: AA