ANKARA - SEVAL OCAK ADIYAMAN

Emekli babasının önemsiz birlikte dükkanda başladığı av ve natür sporları materyali satışını, birlikte bellik ve 10 şirket distribütörlüğüne denli büyüten Özlem Özmen, Türkiye'de sektöründeki tek kadın yönetici namına dünkü başarılara imza atmayı planlıyor.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Kadın Girişimciler Kurulu üyesi Özmen, iş dünyasına bağlı muvaffakiyet hikayesini AA muhabirine anlattı.

Özmen, askeri görevinden mütekait bulunan babasının, Başkent'in bisiklet, motor ve av malzemeleri merkezi konumundaki YİBA Çarşısı'nda 1993 senesinde önemsiz birlikte dükkanda başladığı av malzemeleri satışını, aradan güzeşte müddette müteşebbis ruhuyla büyüterek, natür sporları malzemeleri pazarında tahminî yüzdelik 20 hisse elde etti.

Başlangıçta elden saymanlık işlerine dayanak noktası verdiği dükkan düşüncesince 2001 senesinde Almanya'dan trekking batonu ithal fail ve böylecene iş hayatına atık Özmen, şu anda sektöründe dünyaca adlı sanlı 10 şirketin Türkiye dağıtıcılığını yürütüyor.

Sektördeki tek kadın patron

Şirketinin, Türkiye'de natür sporları malzemeleri sahasının yüzdelik 20'sine eş bulunduğunu vurgulayan Özmen, 'Oldukça büyük, ardı çelimli kadro firmaları da mevcut ülkemizde. Biz yüzdelik 20'sinde varız. Bu enine boyuna güzel birlikte başarı. Türkiye'de bu sektörde ve bu konumda tek kadın benim. Hep erkeklerle çalışıyoruz. Mağazalarda, apayrı konumlarda nice kadın mevcut fakat bu aşamada mevcut tek kadın benim' niteleyerek konuştu.

Şirketinin hedefleri dair da Özmen, 'YİBA Çarşısı'ndan OSTİM'e 2014 senesinde geldik. 2014 senesinde akıbet ciromuzu ikiye katlamıştık. 2015 ile 2016 yılı başına denli az daha yüzdelik 30-35 nema sağladık. 2016 yılı sonu düşüncesince amacım 9 milyon lira. İnşallah olur' dedi.

Kaynak: AA