Muhalefetteki İşçi Partisi, bu açıklamaya destek çıktı ancak Liberal Demokratlar'ın şimdiye kadar bunu yaşama geçirme konusunda başarısız olduğunu belirtti.

Koalisyonun ana ortağı Muhafazakâr Parti ise eğitimle ilgili bu konuyu bürokratların ya da politikacıların değil, en iyi öğretmenlerin bileceğini söyledi.

Liberal Demokratlar, gelecek yıl yapılacak genel seçimlere yönelik hazırlanan parti manifestosunda da yer alacak planları kapsamında okulların, yedi yaşından itibaren öğrencilere seks ve ilişkilerle ilgili dersler vermesini savunuyor.

Liberal Demokratlar'dan yapılan açıklamada akademilerde ve özel okullarda da seks ve ilişkiler eğitimi verilmesi gerektiği belirtildi.

Parti ayrıca hangi türde olursa olsun devlete ait tüm orta okullarda da, bu derslerin verilmesini savundu.

Hâlihazırda İngiltere'de yerel yönetimlere bağlı devlet orta okullarının seks ve ilişkilerle ilgili eğitim vermesi gerekiyor.

Özel okullar ve akademilerin böyle bir zorunluluğu yok.

İşçi Partisi, seks ve ilişkiler eğitiminin reforme edilmesine dair yıllardır çağrı yapıklarını ancak Liberal Demokratlar'ın bu yılın başında muhalefet tarafından Lordlar Kamarası'nda sunulan benzer bir önerge hakkında ret oyu kullandığını söyledi.

Liberal Demokrat Parti, seks ve ilişkiler eğitiminin 'hayat için eğitim programının' bir parçası olmasını ve bu program kapsamında para yönetimi ile yurttaşlık derslerinin de bulunması gerektiğini savunuyor.

bbcturkiye