Şeker sektöründe uluslararası iş birliğini artırmayı amaçlayan Uluslararası Şeker Örgütünün (ISO) 49. Konsey Toplantısı İstanbul'da gerçekleştirilecek. Toplantı kapsamında şeker konusundaki gerçekler ve efsaneler tartışılacak.

Şeker Kurumunun ev sahipliğinde düzenlenecek Konsey Toplantısı 24-27 Mayıs'ta İstanbul Hilton Bomonti Otel'de yapılacak.

AA muhabirinin Şeker Kurumundan aldığı bilgilere göre, toplantılarda şeker piyasalarına, sektörde yaşanan sorunlara ve bunların çözüm yollarına ilişkin temel konularda sektörün her kesiminden katılımcıyı yakından ilgilendiren geniş kapsamlı görüşmeler yapılacak. Ayrıca toplantı sonucunda elde edilecek bilgiler ışığında sektör küresel bir bakış açısıyla değerlendirilecek.

Toplantılarda, yazılı ve görsel medyada tüketicilerin sağlık ve beslenme alışkanlıklarına yönelik yanlış bilgilendirmeler ele alınarak, oluşturulan algı incelenecek ve konu bilimsel bir çerçevede tartışılacak. Bu nedenle organizasyonun ana teması "Şeker: Gerçekler ve Efsaneler" olarak belirlendi.

Şeker tüketimi alışkanlıkları ortaya konacak

Konsey programı kapsamında tartışılmak üzere, "Türkiye Şeker Tüketimi Alışkanlıkları" konusunda Şeker Kurumu tarafından bir kamuoyu araştırması yapıldı. Yaptırılan araştırmaların sonuçları toplantılar süresince yapılacak oturumlarda tartışılacak.

Şeker Kurumu Başkanı Hüsnü Tekin, yapacağı sunumda sektörün sürdürülebilirliğini ve kamuoyundaki yanlış bilgilendirme ve algının şeker tüketim davranışları üzerine etkileri ekseninde söz konusu kamuoyu araştırmasının sonuçlarını katılımcılarla paylaşacak.

Bu organizasyonda şeker tüketiminin obeziteye ve sağlıksız beslenmeye etkisine ilişkin oluşturulan kamuoyu algısı, bilimsel çerçevede değerlendirilecek.

Kaynak: AA