Bingöl'deki komando tabur komutanlığından geçici görevle geldiği Nusaybin'de şehit olan, evli 3 çocuk babası piyade kurbay binbaşı Turgay Çelik'in Erkilet askeri havaalanından alınan naaşı, asker hastanesi morguna konuldu. Cenaze daha sonra helallik alınması için Esenyurt mahallesindeki kayınbabası Sami Camuzcu'nun evine getirildi. Burada şehit annesi Alime, babası Mustafa, kardeşleri Celal ve Nazlı ile 39 yaşındaki şehit binbaşının eşi Hayriye Çelik gözyaşlarına boğuldu. Türk bayrağına sarılı cenaze daha sonra , Hz. Mevlana'nın hocası, Seyyid Burhanettin Tırmizi Hazretleri türbesinin yanı başındaki Kalemkırdı camisine getirildi. Cenazenin camiye getirilişi sırasında şehidin bir yakını kadının ' Anan sana doyamadı , şehidim.Nereye gidiyorsun? ' diye feryadı dikkati çekti. Cenazenin, masaya konulmasının ardından babası Mustafa ile annesi Alime, tabuta kaparak ' Doyamadık sana yavrum. Oğlum bizi bırakıp nereye gidiyorsun. Seni seviyoruz oğlum. Okudun, gittin asker oldun, bu vatan için canını verdin' diye ağladı. Daha sonra, tabuta kapanan ve ağabeyinin fotoğrafını öperek fenalaşan kızkardeşi Nazlı, kucağında oğlunun fotoğrafıyla oturan babası Mustafa Çelik'e sarılarak gözyaşı döktü. Baba ile kızının bu görüntüsü, cenaze törenine katılanların yüreklerini dağladı. Şehidin erkek kardeşi Celal Çelik'de kızkardeşi Nazlı , babası Mustafa ve annesi Alime'yi ' Ağlamayın. O vatan hainlerini sevindirmeyin. Söz verdiğimiz gibi metin olun' diye uyardı. Üç çocuk annesi ve eşinin naaşının Kayseri'ye gömülmesinde ısrarcı olan Hayriye Çelik'te kocasının fotoğrafına bakıp, tabutuna sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı.
Kalemkırdı camisinde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. İsmail Yalçın , Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, TBMM eski başkanvekili Kayseri ve önceki dönem milletvekili Sadık Yakut ve yüksek rütbeli subaylar ve protokol mensupları katıldı. Şehit binbaşının özgeçmişi okunduktan sonra top arabasına konulan naaşı, Kartal semtindeki Garnizon Komutanlığına götürülerek toprağa, verildi.


Vali Düzgün'den, şehit Uzman Çavuş'un ailesine taziye ziyareti


KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, 2 Nisan Cumartesi günü Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde şehit olan, cenazesi dün törenle kentte toprağ verilen Uzman Çavuş Mehmet Polat’ın baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Uzman Çavuş Polat’ın Danişment Gazi Mahallesi’ndeki baba evine gelen Vali Düzgün, şehit babası Aslan Polat’a başsağlığı dileklerini iletti. Ailenin üzüntüsünü paylaşan Düzgün, 'Acımız çok büyük. Türk milletinin ve Kayseri’nin başı sağolsun. Son 3 gündür ilimize şehit haberleri geliyor. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Onlar toprağımızdan bir karış vermemek adına kanlarıyla canlarıyla fedakârlık ettiler. Allah mekânlarını cennet eylesin. Sizlere de dayanma gücü versin, başka acılar yaşatmasın' dedi.

Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’ın da katıldığı ziyarette, İl Müftüsü Şahin Güven Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti.

Kaynak: DHA