DİYARBAKIR

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Kayapınar Belediyesince şehit yakınları ve gazilere iftar verildi.

Bir otelde düzenlenen iftar programı Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı.

Kayapınar Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mustafa Kılıç, şehit ve gazi yakınlarıyla iftarda bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şehit ve gazi yakınlarının evlatlarını, can parelerini bu vatan için feda eden elleri öpülesi insanlar olduğunu söyleyen Kılıç, onlara verdikleri değeri göstermek maksadıyla ramazanın ilk iftarını onlarla birlikte açtıklarını ifade etti.

Programdan sonra şehit ve gazi yakınlarının çocuklarına oyuncak hediye edildi.

İftar programına, Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Şükran Mermut, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Sakarya'da şehit yakınları iftarda buluştu

Sakarya Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen iftar yemeğinde şehit yakınları bir araya geldi.

Arifiye ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim okunan programda, şehit yakınları birlikte iftar yaptı.

Programda konuşan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, tüm davetlilerin ramazan ayını tebrik etti.

Ramazan ayının ilk iftarını milletin göz bebeği olan şehit aileleriyle yaptıklarını ifade eden Coş, "Bu davetimize teşrif ederek bizleri onurlandırdığınız için hepinize kalbi teşekkürlerimi iletiyorum. Mübarek ramazan ayı paylaşma, yardımlaşma, dayanışma duygularının zirveye yükseldiği çok kutsal bir aydır. Bu ayı idrak ederken şehit ailelerimizle iftarlarımıza başlamak istedik. Devletimiz, siz değerli şehit ailelerinin her zaman yanındadır. Biz size verdiğimiz değeri her vesile ile göstermek istiyoruz. Allah bu mübarek ayın feyzinden, bereketinden en iyi şekilde istifade etmeyi hepimize nasip etsin." diye konuştu.

Programa, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, AK Parti Sakarya milletvekilleri Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan, emniyet mensupları ve şehit yakınları katıldı.

Kaynak: AA