EMUJAD Genel Başkanı Adnan Oğuz, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Uzman Jandarma Uğur Şahin'in şehit düşmeden günler önce söylediği sözleri anlattı.

Şahin'in, "Başkanım sabırlı çalışmalarınız için teşekkür ederim. Hak verilmez alınır. İçimizdeki arkadaşların bile umurunda değil kaldı ki diğer kurumdaki personelin umurunda olsun.... Kendi nam ve hesabıma ortak bir gün belirleyelim mesaiye gitmeyelim yapmazsam" sözlerini aktaran Oğuz, "Gencecik bedenleri, hayatının baharında erken yaşta toprağa vermenin üzüntüsü içindeyiz. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, geride kalan yakınlarına sabırlar diliyoruz. Şehidimiz, kardeşimiz Uğur Şahin,  Ankara JÖH Tb. K. Lığından geçici görevle gittiği Diyarbakır Sur ilçesinde JÖH timinde Unsur Komutanı olarak görev yapmaktaydı. Daha üç dört gün önce Uğur Şahin'in unsurunda görevli Uzman Erbaş Tolga Sağlamı kaybetmenin, şehit vermenin, üzüntüsünü yaşarken iki gün sonra kendisi de şehadet şerbeti içerek arkadaşının yanına, İnşallah peygamber efendimizin yanına komşu olmuştur. Allah mekanlarını cennet etsin" diye konuştu.

Oğuz, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Şehidimiz Uğur Şahin'in Uzman Jandarma okulundan 2011 yılında mezun olan kardeşi Uzman Jandarma Sercan Şahin de Sur ilçesinde görev yapmakta.  İki kardeş yan yana görevleri gereği ailelerinden ayrı geceli gündüzlü kar kış demeden “zor görev bunu yapamayız” deme lüksü olmadan, “emir demiri keser” anlayışı ile, komutanlarımıza itaat ederek, Kadroları kapatılan Uzman Jandarmaları Astsubay kadrosunda Astsubayın yerine görevlendirerek, bir üst memuriyet kadrosunda çalıştırıp, o kadronun özlük haklarının verilmemesi, vicdani boyutu itibarıyla; gün gibi bir haksızlık söz konusudur. Hak noktasında yalnızca bu dünya için değil, idarecilik, kanun yapıcılık noktasında bu durum tüm yöneticilerimizi bağlamaktadır. Sur ilçesinde o evlere giren, tim komutanları Uzman Jandarmalardır. Unsurlarda emrinde görevli Uzman Erbaş arkadaşlarımızıdır. Şehit olan kim? gazi olan kim? Maalesef bu canları herkes biliyor. 

Zor şartlarda her kimler çalıştırılıyorsa “hak edilenin verilmesi” anlayışı hasıl olması gerekir iken, Personelin maaşında iyileştirme için “Hiyerarşiyi bozar” anlayışı ile yaklaşmak, personelin hayat şartlarını düzeltmeye engel gösterilmemelidir. Personelin hak arama yolunda, hak isteme yolunda neleri göze aldığını, paylaştığı mesaj ile duyurarak yüreğimizi dağlayan şehidimize, hakkımızı helal ediyor, tüm Uzman Jandarmaların son günlerde neleri göze alarak hak istemeyi düşündüklerini, yöneticilerimizin ve kanun yapıcılarımızın taktirine bırakıyoruz."

Kaynak: HABER7.COM