Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde bu sabah düzenlenen törenin ardından şehidin naaşı Ankara'ya getirildi. Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde İstanbul Ümraniye'de yaşayan babası Sait ve annesi Sevgi Paker, 1.5 yıl önce evlendiği hamile eşi Sedef Paker güçlükle ayakta durabildi. Cenaze törenine TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kuvvet komutanları, yüksek rütbeli subaylar, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde, bir dönem İstanbul Ümraniye Ülkü Ocakları'nda görev alan uzman çavuş Selçuk Paker'in ülkücü arkadaşları da İstanbul'dan gelerek hazır bulundu. Cami avlusunda polis barikatında kontrolden geçirilmelerine tepki gösteren ülkücüleri, orada bulunanlar yatıştırdı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından omuzlara alınan şehit uzman çavuş Selçuk Paker'in tabutu ile aynı camiden kaldırılan emekli astsubay Erhan Kıvanç'ın tabutu omuzlara alınıp top arabasına taşındı. Bu sırada ülkücü gençler, 'Şehidim hakkını helal et' ve Ümraniye seninle gurur duyuyor' sloganları attı.

Bir süre top arabasında taşındıktan sonra cenaze aracına alınan şehit uzman çavuş Selçuk Paker'in cenazesi Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.

Kaynak: DHA