ELAZIĞ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar, memleketi Elazığ'da son yolculuğa uğurlandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında İzzetpaşa Camisi'ne getirilerek katafalka konuldu. Şehidin babası İhsan ve kardeşi Ersan Akpınar, tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

Törende CHP'ye tepki

Cenazeye katılan şehidin bir yakını, CHP'nin törene gönderdiği çelengi alarak üzerindeki yazıyı yırttı, "Kaldırın onu buradan" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine görevliler, CHP'nin çelengini tören alanından kaldırdı. Bu esnada naaşın yanına gelen şehidin bir başka yakını da şehidin fotoğrafını eline alarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. CHP'nin törene gönderdiği çelengi de göstererek, "Kılıçdaroğlu'na gönderin." dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı top arabasına konularak tören mangası eşliğinde bir süre taşındı. Bu esnada cenazenin yanına gelen şehidin eşi Esra Akpınar, "Seni benden kimse alamaz, vermem. Sen adamsın, adam. Sen adam gibi adamsın Mehmetim. Kurban olurum seni verene. Sen bana böyle mi söz verdin Mehmet." diyerek ağıt yaktı.

Cenaze aracına konulan şehidin naaşına sarılıp gözyaşı döken şehidin ağabeyi Ersan Akpınar da "Gittin, korkmadın, helal olsan sana kardeşim." diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı Harput'ta bulunan aile mezarlığına defnedildi.

Muhabir: Ramazan Kaya

Kaynak: AA