ELAZIĞ

Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensuplarının el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Piyade Üsteğmen Arif Kalafat için Elazığ'da tören düzenlendi.

Elazığ Havalimanı'ndaki törende, şehit Kalafat'ın Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Törene katılan şehidin eşi Gözde Kalafat ve mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Cenabı Allah'tan şehit üsteğmene rahmet diledi.

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." diyen Yılmaz, bu bayrak ve vatan için en değerli varlığını canını feda eden bütün şehitleri saygı, hürmet ve minnetle yad ettiğini belirtti.

"Biz şehitlerimizin hiçbir zaman ölmediğine, diri olduğuna inanıyoruz ve onların emanetine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz inşallah." ifadesini kullanan Yılmaz, "Bu menfur terör saldırısı bir arefe günü, bayram öncesi, ramazan günü gerçekleşti. Bu hadise terörün hiçbir kutsalı olmadığını bir kez daha göstermiş oldu. Terörü, terörün arkasındaki zihniyeti, terörü bir maşa olarak kullanarak halkımızın, ülkemizin, milletimizin huzurunu kaçıranları lanetliyorum."

Şehidin naaşı, törenin ardından İstanbul'a uğurlandı.

Kaynak: AA