İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rolü başlangıcında martir edilişinin 1. sene dönümü nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı Atrium dalında merasim düzenlendi. Törene, martir Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Sahiloğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yanı esna adalet sarayı mensubu katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlamış bulunan törende mütekellim Salihoğlu, yaşanmış bulunan yıldırı vakasından duyduğu dip üzüntüyü dile getirdi.

Salihoğlu, Türkiye'de yaşanmış bulunan yıldırı olayların, adaleti oluşturmakta kendilerine art etap attırmayacağını vurgulayarak, 'Ülkemiz üstünde oynan yıldırı ve çıyanlık hala bitmeme ediyor. Bu müddet içinde birçok aslan kabil yurt çocukları martir oldu, martir olacak, Türk bayrağının sürgit dalgalanmasını ve yükseklerde durmasını sağlayacak. Bu biberli fenomen bizleri katiyen hak yolundan döndürmeyecek, tanrısız adamlık düşmanları katillerle mücadelemizde müşterek etap art etap attırmayacak.' diyerek konuştu.

'Büyük Türk milleti adamlık düşmanı bulunan terörü yenecektir'

Şehit Selim Kiraz'ın ailesine başsağlığını tekrarlayan Salihoğlu, konuşmasını şöyleki tamamladı:

“Sevgili şehidimizin bizlere mirası kalburüstü ailesi, kalburüstü çocukları tek devir unutmasınlar. Bu topluluk sonuna denli onlarla beraberce ve onların acısını yaşamaktadır. Sevgili şehidim ruhun burada, ona inanıyorum. Seni unutmayacağız, unutturmayacağız. Büyük Türk milletinin adamlık düşmanı bulunan terörü yeneceğini ülkemizin hayat ve barışını kimsenin bozamayacağını söyleyerek hepinize saygılarımı sunuyorum. Allah, müşterek hâlâ bizlere hakeza teessürat yaşatmasın.”

Törenin peşi esna seremoni düzeni ve adalet sarayı personeli, Kiraz'ın rolü başlangıcında martir düşmüş olduğu “A” blok altıncı kattaki odasına karanfil bırakarak afsun etti.

Şehit Kiraz'ın isminin verildiği kütüphanenin açılışı da gerçekleştirildi. Adliye girişinde ise Kiraz'ın anısına vatandaşlara banak dağıtıldı. Adliyenin müşterek aşırı girişine ve sahalarına Türk bayrağı ve martir Kiraz'ın fotoğrafı asıldı.

Kaynak: AA