MERSİN

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rolü başlangıcında martir edilişinin bir numara yılı zımnında memleketi Mersin'de okutulan hatim-i şeriflerin duası yapıldı.

Mersin İmam Hatip Lisesi Mensupları ve Muhipleri Derneği (MERİMDER) kabilinden Muğdat Camisi'nde planlı yâd programında sabahleyin namazının arkası sıra hatim duası okundu.

İl Müftü Yardımcısı Yusuf İzzettin Konak, meydana getirdiği konuşmada, savcı Kiraz'ın ülkesine ve devletine fariza ederken martir edildiğini belirtti.

Düşmanlıkların, öfkenin ve kinin sülfatı sülfatı ne kadar sonuçlar doğurduğuna hem Türkiye'de bununla birlikte dünyada tanık olduklarını tabir fail Konak, Kiraz ve diyar için martir düşenler için Allah'tan yağmur diledi.

MERİMDER Başkanı Ahmet Nas, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Kiraz'ın Mersin İmam Hatip Lisesi mezunu bulunduğunu hatırlatarak, 'Biz de Kiraz'ın martir edilişinin bir numara yılı zımnında 60 hatim, 500 de Yasin-i Şerif okuduk. Bugün şehidimizin ruhuna hatimler ve yasinler armağan edildi. Onun vesilesiyle burada bu ikramları da sunuyoruz.' niteleyerek konuştu.

Cami çıkışında vatandaşlara çorba ağırlama edildi.

Muhabir: Mustafa Ünal Uysal

Kaynak: AA