Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında bu sabah çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekatta görevli komiser yardımcısı Mustafa Sezgin için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi.
Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van 6'ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, kurum amirleri ve polisler katıldı.

Tören, şehit polis Sezgin'in öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Daha sonra İl Müftüsü Nimetullah Arvas Kuran ve dua okudu.

Törene katılan şehidin kendisi gibi polis olan eşi komiser Bedia Sezgin ve 3 çocuğu, törende ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Ömer Akif'in dua okunurken, ellerini açıp eşlik etmesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Şehit eşi komiser Bedia Sezgin'i, Van Valisi İbrahim Taşyapan ve Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici teselli etti.

Vali Taşyapan, elindeki Türk Bayrağını şehit eşine teslim etti. Ardından şehit Sezgin'in Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi bir süre meslektaşlarının omzunda taşınarak toprağa verilmek üzere uçakla memleketi Kayseri'ye gönderildi.

Kaynak: DHA