AKSARAY

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde kız kaçırma olayının devamında bir kişinin öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan zanlı hastaneye götürülürken, açılan ateş sonucu şehit düşen polis memuru Muhammet Uz, memleketi Aksaray'ın Eskil ilçesine bağlı Güneşli köyünde toprağa verildi.

Şehit polis memuru Uz'un cenazesi, Kahramankazan İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenin ardından karayolu ile Güneşli köyü Çağlak yaylasındaki babaevine getirildi.

Şehit polis memuru Uz'un naaşı daha sonra cenaze namazının kılınacağı Çağlak Camisi'ne getirildi. Eşinin polis yeleğini giyen Fatma Zehra Uz, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin 5 yaşındaki oğlu törendekileri ağlattı

Şehidin 5 yaşındaki oğlu Mustafa'nın, olan bitenden habersiz dedesi Mustafa Uz'a, "Dedeciğim, oyun oynamaya gidelim mi?" diye sorması çevredekileri hüzne boğdu. Mustafa'nın sık sık babasının fotoğrafını öptüğü görüldü.

Şehit polisin cenazesi, İl Müftüsü Cemalettin Bal tarafından kıldırılan namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Törene şehidin ailesi ve yakınları, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Turan Kazak



Kaynak: AA