Antalya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevliyken 4 ay önce geçici görevle Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne gönderilen 44 yaşındaki Esmer dün PKK'lılara yönelik operasyon sırasında şehit düştü. Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan törenin ardından şehit polis Esmer'in cenazesi özel uçakla Antalya'ya getirildi.

Şehit polis memuru için Uncalı Kent Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Çok sayıda vatandaşın yer aldığı törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök ve İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul olmak üzere emniyet mensupları katıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi.

Cenaze aracıyla mezarlığa getiren Esmer'in cenazesini Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nde görevli meslektaşları omuzladı ve şehit polisin son yolculuğuna uğurlanacağını musalla taşına bırakıldı. Mesai arkadaşları Esmer'in tabutunun başında saygı duruşunda bulunurken, şehit polisin babası Mehmet Esmer, ona destek olmak için kolundan tutanlardan sıyrıldı ve oğlunun fotoğrafını alıp gözyaşları içinde sarıldı. Yakınları baba Esmer'i oğlunun fotoğrafından güçlükle ayırdı.

Cenaze töreninde şehit polisin tek çocuğu 18 yaşındaki Burak Esmer ise babasını son yolculuğuna uğurlarken metanetiyle dimdik ayakta durdu. Şehidin eşi Arzu Esmer de kadınların yanında ayakta durmakta zorlandı, kadın polis memurları koluna girdi.

Şehidin tabutuna meslektaşları tarafından gül suyu döküldü. İl Müftüsü Osman Artan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından tören mangası şehit polisin cenazesini aldı ve bir süre sonra Esmer'i son yolculuğuna uğurlamak için mezarlığa gelenlere bıraktı. Şehit Polis Esmer'in cenazesi vatandaşlarını ellerinin üzerinde şehitliğe getirildi. Şehit polis Esmer burada defnedildi.

Şehidin yakınlarına taziye dileklerini ileten Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, şehit Kazım Esmer'in eşi ve babasına tabutun üzerindeki Türk bayrağını, oğlu Burak Esmer'e de babasının fotoğrafını verdi.

EVİNİN SOKAĞI BAYRAKLARLA DONATILDI

Nusaybin'de şehit düşen Kazım Esmer'in Kepez İlçesi Büyükada Sitesi'ndeki evinin sokağı da Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin Uncalı Kent Mezarlığı'ndaki cenaze namazı için Büyükşehir Belediyesi, Kepez Belediyesi ve bazı turizm firmaları evinin önünden mezarlığa ücretsiz otobüsler kaldırdı. Şehit evinin sokağında görev alan meslektaşları da yakalarına Kazım Esmer'in fotoğrafını taktı.

Kaynak: DHA