Şehit özel harekat polisi Recep Tümen'in cenazesi, Mardin Emniyet Müdürlüğü'ndeki törenin ardından uçakla memleketi Bingöl'e getirildi. Şehit polis Tümen için Bingöl Havalimanı'nda düzenlenen törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 49'uncu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman, Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, askeri yetkililer ve şehit yakını ile vatandaşlar katıldı.

Şehit Tümen'in cenazesi, uçaktan indirilerek tekbirler eşliğinde tören alanına getirildi. Törende fenalaşan şehidin eşi Semanur Tümen ve şehit kardeşlerine sağlık ekipleri müdahale etti. Sema Nur Tümen'in, gözyaşları arasında eşinin tabutuna sarılarak, 'Ne olur gitme' demesi, törene katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terörle mücadelenin kararlı bir şekilde devam edeceğini belirterek, 'Bu hainliği yapanlara karşı, terör eylemleriyle canlarımızı alanlara karşı en kararlı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Hiç kimse memleketimizin, birliğini ve beraberliğini bozamayacak. Hiç kimse memleketimizin geleceğe yürüyüşünü durduramayacak. Bu fitneyi yapanlara Cenab-ı Allah hiçbir zaman fırsat vermesin diyorum. Bu terör örgütüne inat daha çok beraber olacağız, bir olacağız, güçlü olacağız ve inşallah emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklar. Şehidimiz, şehit oluncaya kadar bir ailenin evladıydı, bundan sonra bütün milletimizin evladıdır. Onun ailesi, ondan geriye kalanların hepsi, bizim kardeşlerimiz, bizim ailemizdir' dedi.

Konuşmalarının ardından şehit özel harekat polisi Recep Tümen'in cenazesi, Genç İlçesi'ne bağlı Şehittepe Köyü'ne götürülerek kılınan namazın ardından toprağa verildi. Şehit polis Recep Tümen'i son yoluculuğuna binlerce kişi uğurladı. Şehidin eşi ve yakınları, Kürtçe ve Zazaca ağıtlar yaktı.

Kaynak: DHA