Dün akşam saatlerinde Amasya'nın Merzifon ilçesinden karayoluyla ilçeye getirilen şehit Osman Ateş'in cenazesi Devlet Hastanesine morguna kaldırıldı. Cuma namazı sonrası şehit Ateş'in cenazesi Tokat Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile Çiftlik köyündeki baba ocağına getirildi. Burada şehidin babası Mustafa Ateş ile, ağabeyi Murat, asker kardeşi Emre ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Mustafa Ateş, son kez oğlunun tabutunu öptü. Acılı aileyi yakınları ve Vali Cevdet Can teselli etmeye çalıştı. 

'OĞLUM' DİYEREK TABUTU SEVDİ

Cenaze daha sonra yaklaşık iki kilometre uzaklıkta bulunan köy mezarlığına götürüldü. Bu sırada bazı vatandaşlar Türk bayrağı açarak 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde slogan attı. Cenaze aracından indirilen şehit Ateş'in Türk bayrağına sarılı naaşı silah arkadaşlarının omzunda cenaze namazının kılınacağı alana taşındı. Cenaze namazına Vali Cevdet Can, Tokat Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Milletvekili Kadim Durmaz ile birlikte şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenaze namazının kılınacağı esnada gözü yaşlı anne Rasmiye Ateş, önce oğlunun fotoğrafını öptü ardından ise tabuta sarılarak 'Oğlum' diyerek tabutu sevdi. İl Müftü Vekili Selahattin Şanver tarafından kılınan cenaze namazı sonrası şehit Osman Ateş, köy mezarlığında toprağa verildi. 

KOMUTANINI KURTARIRKEN ŞEHİT DÜŞMÜŞ

Bu sırada şehit Osman Ateş'in Sur'da ki çatışmada şehit düşen yüzbaşı Yiğit Can Çiğa'yı bulunduğu bölgeden çıkarttığı sırada PKK'lı keskin nişancısının saldırısı sonrası şehit düştüğü öğrenildi. Şehit Osman Ateş'in dayısı Fahri Asır, Osman Ateş'in 2 yıllık uzman çavuş olduğunu söyleyerek, 'Kendisi Kayseri komando tugayında görevliydi. Geçici görevle sürekli operasyonlara gittikleri için orada çatışmaya maruz kalmış. Bölük komutanını ve şehit düşen polis arkadaşını kurtarmak için kendisini feda etmiş' dedi. 

KARDEŞİ UZMAN ÇAVUŞLUK SINAVINI KAZANDI 

Şehit uzman çavuş Osman Güneş'in Mardin'de görev yapan asker kardeşi Emre Ateş'in 3 gün sonra terhis olacağı, girdiği uzman çavuşluk sınavını kazanarak ağabeyi gibi askerde kalmayı planladığı öğrenildi. Ancak bu olaydan sonra ailesinin askerde kalmasına izin vermemeyi düşündüğü öğrenildi.

Kaynak: DHA