İZMİR- MERİÇ ÜRER

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da, sela okunan Bostanlı Camisi'ne saldırı olacağı haberi üzerine gittiği caminin önünde silahla yaralanan Ali Gürsu AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine önce AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığına daha sonra Konak Meydanı'na gittiğini söyledi.

O sırada arkadaşlarına gelen "Bostanlı Camisi'ne saldırı var" mesajı üzerine Karşıyaka ilçesine geçtiklerini anlatan Gürsu, buraya da darbe yanlısı olduğunu düşündükleri kişilere karşı koymak ve demokrasi mücadelesi için gittiklerini dile getirdi.

Araçtan indikten sonra ateşe tutulduklarını ifade eden Gürsu, şöyle konuştu:

"Bu sırada 2 mermi isabet etti. Yaralandıktan sonra yoğun bakımda kaldım ve uzun süren bir tedavi süreci geçirdim. Nasibimizde gazi olmak varmış. O akşam şehitlik için birbiriyle yarışan bir ümmet gördüm. Tekrar böyle bir hadise yaşansa emin olun herkesten önce sokağa inecek yine bizleriz. İnsanlar o gün vatan mücadelesi için sokaklara akın akın indi. Şehit olmak için yürüdüler. Vatan, millet, bayrak, sancak, din denildiği zaman gerisi teferruattır. İnsanların bu anlayışla sokaklara akın ettiğini gördüm. Ben de bu anlayışla sokaklara indim. Tekrar böyle bir şey olsa bu sefer şehit olmak için inerim. Allah bu ümmetin ve milletin başından Cumhurbaşkanımızı eksik etmesin."

Kaynak: AA