SAKARYA

Mardin'in Derik ilçesinde görevi başındayken geçen yıl kasım ayında PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına bin 981 fidan dikildi.

Arifiye Şehit Muhammet Fatih Safitürk Anadolu Lisesi'nde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü çerçevesinde düzenlenen törende, halk oyunları gösterilerinin ardından resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Daha sonra, Şehit Kaymakam Safıtürk anısına baba Asım Safitürk, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve öğrenciler tarafından fidan dikimi yapıldı.

Şehit kaymakamın doğum tarihi olan 1981 yılına atfen bin 981 fidan diktiklerini belirten Vali Coş, "Onun aziz hatırasına buradan dualarımızla da eşlik ediyoruz. Bütün şehitlerimiz ve merhum gazilerimizi bu vesileyle rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Şehit yakınlarımız, aziz milletimize ve kahraman gazilerimize de uzun ömür, sağlık, esenlik, mutluluk ve huzur diliyoruz." dedi.

"Şehit oluncaya kadar bizim, şehadetiyle beraber bütün milletin çocuğu"

Şehit kaymakamın babası Asım Safitürk de bu güzel günü yaşattıkları, kendilerini hatırladıkları için Vali Coş başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Safitürk,"Bayraklar inmesin, ezanlar dinmesin, vatan ve millet bölünmesin, düşmanlara fırsat verilmesin diye 16 Nisan'da milletimize uyanık olmasını tavsiye ediyorum. Milletimiz hep bizim yanımızda oldu. Yavrumuz şehit oluncaya kadar bizim çocuğumuzdu ama şehadetiyle beraber bütün milletin çocuğu, şehidi olması beni teselli etmiştir. Milletimiz var olsun, sağ olsun." diye konuştu.

Muhabir: Emre Ayvaz

Kaynak: AA