ORDU

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından karakola uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Erdi Demirer (26) için Ordu'nun Gürgentepe ilçesindeki Ezeltere Kültür ve Cemevi'nde dua edildi.

Daha sonra şehidin naaşı, Merkez Camisi'nde düzenlenen tören alanına getirildi.

Asker parkesi giyen şehidin eşi Burcu ile annesi Susam Demirer, tabuda sarılarak gözyaşı döktü, ağıt yaktı. Ayakta durmakta zorluk yaşayan şehidin babası Halil Demirer'i yakınları ve askerler teskin etti.

Şehidin 3 aylık bebeği yanına getirildi

Asker selamı veren şehit eşi Burcu Demirer, 3 aylık bebekleri Çağan'ı da babasının naaşının yanına getirdi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, tören alanında şehidin ailesi ve yakınlarına taziyede bulundu.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu'nun, öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit için dua edildi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Tek yürek olarak bu saldırılara karşı duruyoruz

Kurtulmuş, namaz sonrası yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hain terör çetelerinin saldırıları altında olduğunu belirterek, "Milletçe tek yumruk, tek yürek olarak bu saldırılara karşı duruyoruz. Allah, Erdi kardeşimizi bu büyük mücadeledeki şehadetini kabul eylesin." dedi.

Muharrem ayının idrak edildiği günlerin başladığını anımsatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Muharrem, Hz. Peygamber'in sevgili torunlarının şehit edildiği, Hz. Peygamber'in ehlibeytinin şehit edildiği acılı bir ayımızdır. Adı üstünde haram ayıdır. Yani burada insanların incitilmesinin dahi haram olduğu bir ayda bu hainler, bu sütü bozuklar Erdi kardeşimizi şehit ettiler. Erdi kardeşimizi inşallah ehlibeytin, Hz. Hüseyin'in, Hz. Ali Efendimizin, Kerbela şehitlerinin, Bedir ve Uhud şehitlerinin, Çanakkale şehitlerinin, Kurtuluş Savaşı şehitlerinin yanına yolcu ediyoruz. Makamı yüce olsun. Allah onun şehadetini kabul etsin. Milletimizin ve ailesinin başı sağ olsun. Allah hainlere fırsat vermesin. Dirliğimizi ve birliğimizi bozdurmasın."

Şehit Demirer'in naaşı, Ağızlar Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Burada Kurtulmuş, şehit ailesine Türk bayrağı ve şehitlik beratını verdi.

Muhabir: Eyüp Elevülü-Hayati Akçay

Kaynak: AA