SİVAS

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK ile girilen arbedede vurulan ve kaldırıldığı hastanede şehit bulunan Jandarma Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş toprağa verildi.

Diyarbakır'daki törenin peşi sıra askeri uçakla Kayseri'ye ordan da karayoluyla Gemerek ilçesine ilişkin Sızır beldesine getirilen evli ve dü bebek babası Altuntaş'un Türk bayrağına sarılı naaşı, yurttaşlar kabilinden karşılandı.

Cenazenin Sızır Merkez Camisi önündeki merasim sahasına getirilişi esnasında şehidin benzeri Dilek, babası Köksal, anası Züleyha ve oğlu Fatih Altuntaş (10) yaş döktü. Şehidin benzeri Dilek Altuntaş ve yakınları tabuta sarılarak deme yaktı.

Törene, şehidin 6 yaşındaki oğlu Alperen de katıldı.

Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, şehidin naaşının mezarlığa getirilişi sırasında, babasının vasıtaya konulmuş bulunan tabutunun peşinden revan Alperen'i aracına alıp mezarlığa derece götürdü.

Cenaze namazının peşi sıra Altuntaş'ın naaşı, Sızır Belediyesi Aile Mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sivas Valisi Alim Barut, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, askeri erkan ve öbür yetkililer katıldı.

Şehidin Kayseri'de fariza yaptığı, endamsız müddet geçmiş arızi görevlendirmeyle Diyarbakır'ın Sur ilçesine gittiği öğrenildi.

Muhabir: Serhat Zafer, Kemal Erdoğmuş

Kaynak: AA