BAB

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı sırasında terör örgütü DEAŞ'ın Bab'da şehit ettiği Piyade Binbaşı Bülent Albayrak'ın ismi, resmi törenle yakınında şehit düştüğü okula verildi.

Törende konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Şenol Esmer, ''Bu topraklarda geçmişte yaşanan acı olayların ardından herkes kendi işinde. Esnafımız, çiftçimiz, öğretmenlerimiz kendi işinde ve öğrencilerimiz de okullarındadır. Bu ortamı bize hazırlayan Türk barış gücü ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarına teşekkür ediyorum.'' dedi.

Bab'daki Öğretmenler Sendikası Başkanı Zekeriya Osman da ''Bugün şehit Binbaşı Bülent Albayrak'ın adının verildiği okuldayız. Albayrak buradaki okulun yakınlarında şehit düştüğü için ismini bu okula verdik. Bugün kahramanlar ve şehitlerin sayesinde çocuklarımız okuluna devam ediyor. Çocukların varlıklarıyla okullarımız şenlendi. Bu nesil fırtınada doğdu fakat kendilerini güzel günler bekliyor.'' değerlendirmesini yaptı.

Okul Müdürü Abdüllatif Ömer el İsa da AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Okulumuz DEAŞ'ın saldırılarında hasar görmüştü. Türkiye ve yerel meclisin yardımlarıyla onarılarak eğitim hayatına başladı." ifadelerini kullandı.

Şehit Bülent Albayrak İlkokulu öğrencilerinden Abdullah Naif ise ''Şehit Bülent Albayrak ve diğer kahramanlar bizim için şehit oldular. Onların sayesinde okullu olduk. Bugün okulda düzenlenen törende ülkedeki durumu anlatan gösteriler düzenledik." diye konuştu.

Şehit Albayrak'ın fotoğrafının okulun girişine, hayat hikayesini anlatan bir levhanın da duvarına asıldığı görüldü.

Şehit Piyade Binbaşı Bülent Albayrak, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Bab operasyonunda tabur komutanı olarak ön safta çatışırken, terör örgütü DEAŞ'ın saldırısı sonucu 21 Aralık 2016'da şehit olmuştu.

ÖSO, TSK'nın desteğiyle Halep'in Bab ilçesini 24 Şubat'ta DEAŞ'tan almıştı.

Muhabir: Halit Süleyman

Kaynak: AA