MUĞLA

Van'da askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur'un cenazesi, memleketi Muğla'nın Menteşe ilçesinde toprağa verildi.

Öğle saatlerinde askeri uçakla Milas-Bodrum Havalimanı'na getirilen Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur için havalimanında tören düzenlendi.

Şehidin naaşı, törenin ardından konvoyla Muğla'nın Menteşe ilçesindeki babaevine götürüldü. Annesi Feriştah, babası Remzi Cesur ile eşi Seda ve yakınları şehidin tabutu başında gözyaşı döktü. Şehidin 14 aylık oğlu Demir ise babasının tabutu üzerine konulan fotoğrafı öptü. Cenaze, helallik alınmasının ardından vatandaşların da katılımıyla gözyaşları arasında Merkez Kurşunlu Camisi'ne getirildi.

Törene katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, şehidin babası Remzi Cesur'a baş sağlığı dileyerek bir süre sohbet etti. Güçlükle ayakta durabilen Remzi Cesur'u Ekonomi Bakanı Zeybekci ve Vali Amir Çiçek teskin etmeye çalıştı.

Şehit Binbaşı Cesur'un cenazesi, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Menteşe Şehir Yeni Mezarlığı'ndaki Şehitliğe defnedildi.

Muhabir: Durmuş Genç


Kaynak: AA