Nusaybin'de PKK'ya yönelik operasyonlarda şehit düşen özel harekat polisi 40 yaşındaki Coşkun Nazilli için Antalya'nın Alanya İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Yurtdışında görevliylen gönüllü olarak operasyonlara katılan şehit polis Nazilli'yi son yolculuğuna uğurlamak için binlerce kişi Emine Özmüftüoğlu Camii'nde bir araya geldi. Antalya Valisi Mumammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Ak Parti milletvekilleri İbrahim Aydın, Sena Nur Çelik, MHP Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul'la birlikte Antalya ve Alanya'dan çok sayıda emniyet personeli de cenaze töreninde yer aldı. 

Konvoy eşliğinde camiye getirilen Nazilli'nin cenazesi, şehit polisin tabutuna son kez dokunmak isteyenler nedeniyle güçlükle araçtan indirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu gül sularıyla yıkandı ve omuzlarda taşınarak cami avlusundaki musalla taşına konuldu. Nazilli'nin mesai arkadaşları, özel hareket polisleri şehidin başında nöbet tutarken ailesi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. İl Müftüsü Osman Artan'ın kıldırdığı cenaze namazı öncesi şehit polisin eşi Ayşegül Nazilli ve iki çocuğundan 10 yaşındaki Göktürk, polislerin de desteğiyle cami avlusuna geldi. 

Ayşegül Nazilli, eşini son yolculuğuna uğurlamaya şehit polisin özel harekat üniformasını giyerek geldi. Şehit polisin eşinin gözyaşları ve feryatları yürek dağladı. Coşkun Nazilli'nin cebinden çıkan ve 'Seni çok özledik baba, seni çok seviyoruz' sözleriyle biten mektubu yazan iki kardeşten Göktürk ise babasının 'Özel Harekat Polisi' yazılı şapkasıyla cenazeye katıldı. Gözyaşlarını göstermemeye çalışan Göktürk, herkes gibi safa geçti ve babasının cenaze namazını kıldı.Cenaze namazının ardından şehit polisin cenazesi tekrar araca yüklendi, Türk bayrakları tekbir sesleri arasından geçerek Alanya Şehitliği'ne defnedildi.

Kaynak: DHA