Şehit Astsubay Erdoğan'ın yaralı komutanını kurtarmak isterken açılan ateşle şehit olduğu öğrenildi.Kayseri'de görev yaparken geçici görev ile gönderildiği Diyarbakır Sur'da PKK'lı teröristlerin saldırısında önceki gün şehit düşen 5 güvenlik görevlisinden biri olan Piyade Astsubay Üstçavuş 34 yaşındaki Özgür Erdoğan'ın cenazesi bu sabah Kayseri'deki askeri hastane morgundan alınarak karayolu ile memleketi Sivas'ın Divriği İlçesi'ne getirildi. Şehit Astsubay Erdoğan için yakınlarından helallik alındı. Ardından cenaze törenin yapılacağı ilçe meydanına getirildi. Şehidin babası Sait Erdoğan ve annesi Mübeccel Erdoğan tören alanına ambulans içerisinde getirildikten sonra protokolün yardımıyla tören alanındaki yerine götürüldü.

 Şehit babası Sait Erdoğan, 'Senin yerine ben ölseydim yavrum' diye ağladı. Anne Mübeccel Erdoğan ise tekerlekli sandalye üzerinde cenaze programını takip ederken, sık sık 'Özgür, yavrum' feryadı duyuldu.Divriği İlçe Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine Sivas Valisi Alim Barut, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, il ve ilçe protokolü ile şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazını Alevi dedesi Ünal Karataş kıldırdı. Törenin ardından bir süre omuzlarda taşınan şehit Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın cenazesi Garipler Mezarlığı'nda dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenaze törenine katılanlar PKK terörüne lanet yağdırdı.

KOMUTANINI KURTARIRKEN ŞEHİT DÜŞTÜ

 Mübeccel ve Sait Erdoğan çiftinin 5 çocuğundan ikincisi oylan ve Öznur Erdoğan ile evli şehidin 5 yaşındaki kızı Eylül Ada ise törene getirilmedi. Şehidin eşi Öznur Erdoğan da tören sırasında güçlükle ayakta durabildi. Acılı aileyi yakınları ve askeri personel bir an olsun yalnız bırakmayıp teselli etmeye çalıştı. Şehit Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın Sur'daki operasyonda Kayseri'de birlikte görev yaptığı bölük komutanı şehit Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa'yı yaralı halde kaldığı enkazdan çıkarmaya çalışırken teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düştüğü öğrenildi.

ÇELENK TEPKİSİ

Cenaze törenine çok sayıda çelenk gönderildi. Devlet yöneticilerinin ve kurumların gönderdiği çelenklerin yanında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına gönderilen ve soyadı 'Kılıçtaroğlu' yazılan küçük çelenge bazı vatandaşlar, gerekli hassasiyetin gösterilmediği gerekçesi ile tepki gösterdi. CHP Merkez İlçe Başkanı Adil Biçer, çelengin Genel Merkezin bütün illerde anlaşmalı çiçekçiler vasıtası ile gönderildiğini, dikkatsizliğin çiçekçiden kaynaklandığını söyledi.

Kaynak: DHA