Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu’na, teröristler tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Bayburtlu Jandarma Astsubay Üst Çavuş Halil Türkoğlu için Bayburt’taki Yeni Yakutiye camisinde tören düzenlendi. Törene şehidin babası Mustafa Türkoğlu, annesi Cemile Türkoğlu, kardeşleri Alper, Saliha, Hacer Türkoğlu ile Züleyha Saygılı, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Bayburt Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya ile protokol üyeleri, şehidin asker arkadaşları, akrabaları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.Cenaze namazı öncesi şehidin annesi Cemile Türkoğlu, oğlunun Türk bayrağa sarılı tabutuna sarılarak teselli bulmaya çalıştı.

 Şehidin erkek kardeşi Alper Türkoğlu da tabutun başından ayrılmadı, ablası Saliha, Hacer Türkoğlu ve Züleyha Saygılı ile gözyaşı döktü. Törende ayakta durmakta güçlük çeken şehidin babası Mustafa Türkoğlu da oğlunun tabutu başında metanetini korumaya çalışarak dualar etti. Cenaze namazını şehidin kız kardeşinin eşi Din Hizmetleri Uzmanı Musa Saygılı kıldırdı. Şehit Türkoğlu’nun cenazesi, törene katılan kalabalık tarafından bir süre Cumhuriyet Caddesi’nde tekbirle omuzlarda taşındı, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atıldı. Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu’nun cenazesi, öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Şehit Osman Tepesi’ndeki şehitlikte toprağa verildi.

GÖNÜLLÜ OLARAK DİYARBAKIR'A GİTMİŞ

Bu arada şehit Astsubay Türkoğlu'nun daha önce Çanakkale'de görev yaptığı ve yaklaşık 1 yıl önce de gönüllü olarak Diyarbakır'a gittiği, akrabası Jandarma Er Sebahattin Türkoğlu'nun da 1989 yılında yine Diyarbakır'da şehit olduğu öğrenildi.

Kaynak: DHA