ZONGULDAK - GÖKHAN YILMAZ

Daha önce Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve polis aracına yönelik iki saldırıdan kurtulan ancak Beşiktaş Vodafone Park yakınındaki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Hasan Bilgin'in ailesi, ondan ayrı ilk bayrama hüzünlü girdi.

Bayramın ilk gününü çok sevdikleri oğullarının mezarı başında geçiren anne Aynur ve baba Yaşar Bilgin, dua edip, kabristanı temizledi.

Anne Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun acısının unutulmadığını ve asla unutulmayacağını söyledi

"Bizi hiç üzmek istemezdi"

Oğlunun bu vatan için canını feda ettiğini belirten Bilgin, şöyle konuştu:

"Her gün oğlumun mezarını ziyaret ediyorum. Her zaman olduğu gibi içim acıyarak buradan dönüyorum. Geçen bayramda da birlikte olamadık. Ama İstanbul'da olduğunu biliyordum. Gönlümüz birlikteydi. Devamlı telefonla görüşüyorduk. Ama şimdi ne sesi var ne de kendi. Oğlumu toprağın altında olduğunu bilmek çok zor."

Aynur Bilgin, bu bayramda oğluyla birlikte zaman geçirmeyi ve bir şeyler yapmayı planladıklarını belirterek, hiçbir şeyin hayal ettikleri gibi olmadığını dile getirdi.

Oğlunun sömestr tatilinde senelik izninin hepsini kullanmak istemediğini dile getiren Bilgin, "Oğlum, 'İznimden biraz da ramazanın sonuna bırakırım, bayramı birlikte geçiririz.' diyordu. Niyetimiz oydu ama nasip değilmiş. Oğlum uzun saatler çalıştıklarını belirtiyordu. Zor görevlere gittiklerinde bize belli etmiyordu. Silopi'ye gitmiş, söylemedi. Başka görevlerini söylemiyordu. Çünkü bizi üzmek istemiyordu. Bizi hiç üzmek istemezdi." ifadelerini kullandı.

Olay

İstanbul'da, 10 Aralık 2016'da, Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Park yakınında düzenlenen terör saldırısında, aralarında Hasan Bilgin'in de olduğu 39'u emniyet mensubu 46 kişi şehit olmuş, 243 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA