MERSİN

Mersin'de AK Parti İl Gençlik Kollarınca düzenlenen "Bu bayrak bize emanet" programında, şehit yakınlarının verdiği Türk bayraklarıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edecek gönüllü gençler uğurlandı.

İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Orhan Özcan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen programda, darbe girişiminde bulunanların ülkeyi parça parça bölmeyi amaçladığını söyledi.

Özcan, etkinlikler çerçevesinde "Bu bayrak bize emanet" programını düzenlediklerini anımsatarak, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi, Çanakkale ruhuyla verilen mücadelenin şehitleri anısına, 81 ilde belirlenen 250 gence, şehit aileleri tarafından altında yaşamak için ölmeye yemin ettiğimiz bayrağımız emanet edilecek. 15 Temmuz'da TBMM'de düzenlenecek olan özel programda 81 ilden gençlerin getirdiği bayraklar, Cumhurbaşkanımıza takdim edilecek."

Şırnak'ın İdil ilçesinde, geçen yıl terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Veysi Kakı'nın amcası Veysel Kakı ise gençlerin Türk bayrağını emanet alacak olmasından dolayı duygulandığını vurgulayarak, "Bu bayrağın altında yaşamak çok güzel. Allah bayrağımızı indirtmesin, ezanlarımızı dindirtmesin. Bayrak uğruna ne canlar gitti, hepsi de gitmek için hazırdır." ifadesini kullandı.

Kakı'dan bayrağı teslim alan 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Hasret Gündüz, her bir bayrağın bir şehidi temsil ettiğini belirterek, "Şehidimiz Veysi Kakı'nın bayrağını emanet olarak teslim aldım. Bu büyük onuru yaşadığımız için çok mutluyuz. Şehitlerimizin anısını yad ediyoruz, ruhları şad olsun. Tabii ki hüzünlüyüz ama bu haklı bir gurur. Şehitlerimiz asla ölmez. Vatan bölünmesin diye bu bayrak uğruna kanlarını döken şehitlerimizi andığımız için de haklı bir gurur yaşıyoruz." diye konuştu.

İstanbul'da bir gece kulübünde yılbaşı gecesinde gerçekleşen terör saldırısında şehit düşen polis memuru Burak Yıldız'ın kuzeni Ümit Burcu, duygularını kelimelerle anlatamadığını ifade ederek, program için teşekkür etti.

Şehit Yıldız'ı temsil eden bayrağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edecek olan gönüllülerden Oğuzhan Yılmaz (27) ise gururlu olduğunu söyleyerek, "Emaneti aldım, layıkıyla yerine götürmeye çalışacağım ve Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğim. Gururluyum ben götüreceğim için." dedi.

Konuşmaların ardından şehit ailelerinin öpüp alınlarına koyarak teslim ettiği bayrakları alan gençler, Ankara'ya uğurlandı.

Muhabir: Sezgin Pancar

Kaynak: AA