YOZGAT

Yozgat’ta 8 şehidin yakınları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırılmak üzere Türk bayrağı gönderdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, şehitler için Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Salih Sezik tarafından dua edildi. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, burada yaptığı konuşmada, bütün şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere sağlıklı bir ömür diledi.

Asıl anma programının 15 Temmuz akşamı başlayacağını ifade eden Yurtnaç, "İnşallah Yozgatlılarla bu meydanı tıka basa dolduracağız. Bu soysuzlara, hainlere Yozgat halkının, Türk halkının hep birlikte sesini duyuracağız. Dolayısı ile tüm Yozgatlı kardeşlerimi 15 Temmuz Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'na bekliyorum." dedi.

"Cumhurbaşkanımıza bayraklarımızı gönderiyoruz"

Şehit ailelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türk bayrağı gönderdiğini anımsatan Yurtnaç, şunları dile getirdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza da bayraklarımızı gönderiyoruz. Daha gurur verici bir şey var ki, şanlı bayrağımızı sayın Cumhurbaşkanımıza Yozgatlı Çağrı İbiş kardeşimiz takdim edecek. Çağrı, 'Ben vatansız kalmamak için babasız kaldım' diye bir tweet atmıştı. Bu kardeşimiz Yozgat ve Türkiye adına bu bayrakları sayın Cumhurbaşkanımıza teslim edecek."

Konuşmanın ardından 8 şehit ailesi, Vali Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Müftüsü Salih Sezik, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Nedim Elmalı, Türk bayrağını öperek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilmek üzere 15 Temmuz şehidi Celalettin İbiş'in oğlu Çağrı İbiş’e teslim etti.

Muhabir: Ömer Ertuğrul



Kaynak: AA