Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, yol, park, kaldırım ve binaların engellilere yönelik düzenlenmesi amacıyla yeni planlama yaptıklarını belirterek, "Görme engelli vatandaşlarımız için yollarda, asansörlerde sinyalizasyon ve yönlendirme mekanizmaları olacak. Kaldırımlarda engellilerin geçişine engel olan gereksiz tabelalar kaldırılacak. Kent ulaşımında rampa sistemleri artırılacak." dedi.

Bakan Sarı, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Oran yerleşkesinde, Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen "Goalball Turnuvası Kupa Töreni"ne katıldı.

Engelli vatandaşlar için özel projelendirilen yeni bir çalışma başlatıldığını vurgulayan Sarı, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının engelli vatandaşlarımızın erişim olanaklarına ulaşabilmesine dair bir yönetmelik çalışması var. Biz de kentlerdeki yapısal sorunları gidermek için kolları sıvadık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak şehirlerimizin görsel, işitsel ve fiziksel olarak engelsiz planlanmasının standartlarını belirliyoruz." dedi.

Bakan Sarı, şehirler ve binalarda engellilere yönelik yapılacak yeni planlamaları şu sözlerle anlattı:

"Bu planlamayla, görme engelli vatandaşlarımız için yollarda, asansörlerde sinyalizasyon ve yönlendirme mekanizmaları olacak. Kaldırımlarda sizlerin geçişine engel olan gereksiz tabelalar kaldırılacak. Kent ulaşımında rampa sistemleri artırılacak. Özellikle yeni yapılarımızda bina girişleri, koridorlar engelli vatandaşımızın rahat geçişine imkan verecek genişlikte planlanacak. İşitme engelli vatandaşlar için toplu taşıma araçlarında ya da belli başlı kamu binalarında işaret diliyle yönlendirme yapan sistemler oluşturulacak. Binalardaki döşeme kaplamalarında kaymayı önleyen, tekerlekli sandalye ve koltuk değneği hareketlerini güçleştirmeyen malzemeler kullanılacak."

Kaynak: AA