Cizre'deki operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen özel hareket polis memuru Ömer Güney'in yakın arkadaşı olan TCDD çalışanı Alperen Tuğşat Keleş'le Whatsapp üzerinden yazışmasını gösteren paylaşım, sosyal medyada büyük ilgi uyandırdı. Gördüğü bir rüyayı anlatan Keleş'in Cizre'de bir kafede kalabalığın etrafında toplandığını, düğün gibi bir şey gördüğünü anlattığı görülürken, şehit polisin buna karşılık, 'Kardeşim bizim düğünümüz şehadet şerbeti içtiğimiz gün' yazdığı görüldü. Sosyal paylaşım sitelerinden paylaşılan bu sohbet okuyanları duygulandırırken binlerce mesaj aldı. Şehit arkadaşı ile bu görüşmeyi 25 Ocak tarihinde yapan Alperen Tuğşat, şöyle dedi:'Şehidimizin ilkokul, mahalleden, apartmandan yakın arkadaşıyım. Uzun zamandır yüz yüze görüşemiyorduk. Fakat Cizre'ye gittikten sonra hemen hemen her gün telefonla görüşüyorduk. 

Sürekli dualarımız onunla beraberdi. Bu olayların etkisinde kalmış olmalıyım ki bir gün rüyamda gördüm. Konuştuğumuzda, zaten Whatsapp'ta da görülüyor, kendisi şehadeti çok isteyen birisiydi. Bunu düğün günü olarak niteleyen birisiydi. Onun adına mutluluk verici bir şey. Milletimiz adına bir yandan üzücü, bir yandan mutluluk verici bir şey. Bugün Ömer şehit oldu, Ömer gider Mehmet gelir, o gider Ahmet gelir. Biz hainlere asla fırsat vermeyeceğiz, bu vatanı böldürmeyeceğiz. Şehitlerimizi de asla unutturmayacağız. Allah şehadetlerini kabul etsin. Ailesine yakınlarına milletimize başsağlığı diliyorum.' Whatsapp görüşmesini yaptıktan bir hafta geçti acı haberin ulaştığını belirten Keleş, 'Zaten kendisinin Cizre'ye özel harekat olmasının sebebi o. İlk önce İstanbul'daydı. Daha sonra özel harekatı isteyip geçiş yaptı. Özel görevlendirme ile Cizre'ye geçmişti.

 İstiyordu. İstediğine ulaştı. Ben onun adına mutluyum. Kardeşimiz için, Ömer'imiz için çok mutluluk verici bir şey, Herkesin ulaşamayacağı bir mertebe. Öyle bakıyoruz' diye konuştu. Haberi alınca önce inanamadığını, bölgede görev yapan bir arkadaşına sorduğunu belirten Keleş, 'Eski arkadaşlar sürekli irtibat halindeydik. Metanetimizi korumaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızı, ailesini teselli etmeye çalışıyoruz. Üzücü bir olay ama elimizden bir şey gelmiyor maalesef' dedi.

Kaynak: DHA