Avukat Emre Butaray Altınok Ankara Büyükşehir Belediye Encümen toplantılarının ‘gizli yapıldığı’ iddialarıyla ilgili olarak belediyeye başvurarak, 2008 Mayıs ve Haziran kararlarını istedi. Talep reddedildi. Altınok bunun üzerine Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde, Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na (BEDK) başvurdu. Kurul da belediyeye yazı yazarak 15 gün içinde encümen kararlarını istedi. Ancak Belediye cevabında, kararları yollamayacağını yazdı. 

Kurul da Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Başsavcılığı, ilgililer hakkında soruşturma açılması için İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istedi. Bakanlık izin vermeyince Avukat Altınok karara itiraz etti. İtiraz nedeniyle dosya Danıştay 1. Dairesi gündemine geldi. Daire İçişleri’nin soruşturmaya izin vermeyen kararını kaldırırken şöyle dedi: 

“Belediye Başkanlığı’nca haklı bir gerekçe gösterilmeksizin belgelerin Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu’na verilmediği ve böylece kanuna aykırı hareket edildiğinden, eylemin soruşturma gerektirecek nitelikte olduğu anlaşılmıştır.”