Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörlüğü, Isparta merkezli 6 ilde meydana gelen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda tutuklanan, aralarında emektar SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun da bulunmuş olduğu 19 darülfünun personelini açığa aldı.

Alınan bilgiye göre, operasyonun arkası esna tutuklanan 19 darülfünun mensubunun alıkonulma yazısı, SDÜ Rektörlüğüne gönderildi.

Söz konusu kır için Rektörlük, Prof. Dr. İbicioğlu'nun yanında emektar Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Seydi ve Prof. Dr. Hüseyin Akkyıldız, emektar SDÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, emektar Yaşam Boyu Eğitim Merkezi müdürleri Fatih Cebeci ve Orhan Adıgüzel, emektar Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç, emektar Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanı Şükrü Demirağ, talim görevlileri Murat Yarıktaş, Ali Murat Ceyhan, Ali Yavuz, Mahmut Yener, Cabir Doğan ve Hüseyin Cahit Sevindir ile darülfünun mensubu Sibel Kayacan, Mehmet Deniz Çalışkan, Mehmet Yılmaztürk, Abdullah Özer ve Süleyman Solmaz'ın açığa alınmasına değişmeyen verdi.

Isparta merkezli 6 ilde meydana gelen operasyonda 52 isim gözaltına alınmış, aralarında emektar SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu'nun da bulunmuş olduğu 29 kuşkulu tutuklanmıştı.

Kaynak: AA