İSTANBUL

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımız, zaten kendisinin takip ettiğini, yakinen her şeyi bildiğini ve her zaman Kilis ve Kilislilerin yanında olduğunu, her türlü desteği bugüne kadar verdiğini, bundan sonra da vereceğini ifade etti." dedi.

Tapsız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kilis heyeti olarak milletvekilleri ve belediye başkanıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kentte yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kentte yaşananları yakından takip ettiğini, kendilerinin ve ilgili kurumlarla bakanlıkların kendisini bilgilendirdiğini belirten Tapsız, Erdoğan'ın, yaşananları bugün bizzat kendilerinden dinlemek istediğini ifade etti.

Tapsız, bölgede yaşanan sıkıntıları, problemleri birinci elden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz etme imkanı bulduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız zaten kendisinin takip ettiğini, yakinen her şeyi bildiğini, her zaman Kilis ve Kilislilerin yanında olduğunu ve her türlü desteği bugüne kadar verdiğini, bundan sonra da vereceğini... Ekonomik olarak bazı esnafımızla ilgili alınması gereken tedbirler, paketler var, ekonomi paketleri. Bunlarla ilgili zaten talimatları verdiğini, güvenlik açısından da hem güvenlik, askeri yönden de gerekli önleme tedbirlerin alındığını ifade etti."

Muhabir: Fikriye Susam Uyar, Sefa Mutlu

Kaynak: AA