Yıllardır süren Ergenekon ve Balyoz davaları bir yandan yeni davaları da doğurdu. Ergenekon davasında aralarında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer, Gazeteci-Yazar Tuncay Özkan’ın avukatı Ahmet Çörtoğlu, Mehmet Haberal’ın avukatı Selen Karacı gibi isimlerin de bulunduğu 100’e yakın avukat “Görevi yaptırmama için direnme” suçundan yargılanıyor. Balyoz davasında da avukatların “Delillerin değerlendirilmeden, savcının esas hakkındaki görüşünü açıkladığını ve tanık dinleme taleplerinin kabul edilmediğini” belirterek protesto amaçlı duruşmalara girmemesi dava olarak döndü. Balyoz’da 107 sanık avukatına aynı suçtan dava açıldı.

‘Aynı savcılar inceledi’

7 yıla kadar hapsi istenen Ersöz, duruşmalarda kendilerine şiddet uygulayan jandarma görevlileri ya da bu emri veren mahkeme heyetine yönelik şikayetlerinin de aynı savcılar tarafından incelenerek reddedildiği ya da sürüncemede bırakıldığını anlatarak,

“İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından kaleme alınan yazılarla soruşturma süreçlerine müdahale edilerek, olaylara ilişkin kamera görüntülerinin incelenmesine dahi müsade edilmeyerek iddianameler hazırlanmaktadır. Kısacası maddi olaylar, yapılan yönlendirmelerle Adalet Bakanlığı’na farklı aksettirilmekte ve avukatlar hakkında alınan izin sonrasında soruşturma süreçleri yürütülmektedir” dedi. Ersöz, açılan davaların yargılama süreçlerinde yaşanan hukuka aykırılıklardan bağımsız düşünülemeyeceğini söyledi.

vatangezetesi