Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi (TSSK) kabilinden planlı 3. Proje Pazarı, sektörde çalışkanlık yayınlayan ana ve ast yüklenicileri buluşturdu.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde planlı etkinlikte, TSSK içerisinde çalışkanlık yayınlayan firmalar, açtıkları stantlarda geliştirdikleri ürünleri ve cemaat oldukları yetenekleri sergiledi.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, açılışta icra ettiği konuşmada, defans sanayisi üzere eleştiri ve kompetitif müşterek bu piyasanın gelişim göstermesi düşüncesince Ar-Ge'nin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu söyledi. Acar, Kazan'a kurulacak feza ve havacılık düzenleme uran bölgesi düşüncesince de değme ayrışık katkıyı sağlamaya amade olduklarını tabir etti.

TSSK Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ünal da plan pazarında, şirketlerin kabiliyetlerini birbirlerine aktarmalarını, gündeş emekleri üzerine bilim paylaşımını ve acemi ortaklık imkanları geliştirmelerini amaçladıklarını belirtti. Ünal, TSSK üyesi firmalarda kestirmece 2 bin 200 Ar-Ge mensubu istihdam edildiğini, defans piyasasına müteveccih kendisine kestirmece 400 Ar-Ge projesinin yürütüldüğünü bildirdi.

Açılış konuşmalarının arkası sıra TSSK ile Ostim Savunma ve Havacılık Kümelenmesi ortada ortaklık protokolü imzalandı.

Kaynak: AA