ANKARA

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ), 2011 yılından bu yana savunma ve havacılık sanayisinin ihracat şampiyonu olduğu belirtildi.

TUSAŞ'tan yapılan açıklamada, 2005 yılından bu yana geliştirdiği ürünlerle küresel havacılık markası olma yolunda önemli mesafeler kat eden şirketin, 2011'den bu yana savunma ve havacılık sanayisinin ihracat şampiyonu olma unvanını elinde tuttuğu ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 2015 yılı verilerine göre Türkiye'nin savunma sanayisi alanında ihracat şampiyonu olan TUSAŞ'a 4 Haziran'da İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilen törende ödül verildiği hatırlatılırken, ödülün TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Bilgin'e Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından takdim edildiği kaydedildi.

TUSAŞ'ın Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde konulan ihracatta 500 milyar dolar hedefine ulaşılması yolunda, mevcut iş portföyünü yeni projelerle ve uluslararası işbirlikleriyle büyütmeye, yeni teknolojilerin kazanılmasıyla özgün ürünlerini geliştirmeye, rekabetçiliğini artırma yolunda yatırımlar yapmaya devam ettiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"TUSAŞ bugün 1 milyar doları aşan cirosu ile dünyanın önde gelen havacılık firmaları arasında yer almaktadır. Şirket, 2005 yılında değişen ortaklık yapısı ile milli bir şirket olmasının ardından geçen 10 yıl içerisinde, cirosunu 10 katın üzerinde büyüterek, önemli küresel havacılık firmalarının alt yüklenicisi konumundan, kendi hava araçlarını tasarlayan ana ekipman üreticisi seviyesine ulaştı."

Muhabir: Zeynep Akyıl

Kaynak: AA