Sol gazetenin haberine göre; Kartal adliyesi'nde baroya verilen iki küçük oda dışında avukatlara çalışma ve görüşme mekanı sunulmuyor. İlk planda avukat odası olan bölümlerin kafetarya yapıldığı, adliye binasında avukatlara söylenen şu: Bekleme yapma! savunmanı ver ve binayı terk et.

Mimari yapısıyla, vatandaşa ve avukata "burada iktidar sen değilsin" diyen adliye binasında ön büro uygulamasınına geçilmesiyle birlikte savuma için işlerin iyice zorlaşacağı düşünülüyor.

SAVUNMAYA MİMARİ SALDIRI: ADLİYEDEN KAPI DIŞARI

Yapının Mimarı Haldun Erdoğan; projeyi inarak yaptığını ve memnun olduğunu söylüyor. "Ancak" diye ekliyor " ben projeyi çizip verdikten sonra bir takım değişiklikler oldu." Projede her katta avukatlar için iki bekleme salonu olduğunu, E blokta avukatlara 525 metrekare yer ayırdıklarınıı söyleyen Erdoğan " Fakat daha sonra ne oldu bilmiyorum, galiba bazılarını kafeterya olarak kiralamışlar" diyor.

Erdoğan, kendisinin planda spor salonu olarak çizdiği bölümün de mescit olarak yapıldığını belirtiyor.

Tüm bunlara rağmen Erdoğan, adliye yönetimini eleştirmekten kaçınıyor.: "yanlış bulduğum değişiklikler oldu, ama bu onnların bilecekleri bir durumdur, ben bu konuda yorum yapamam" dedi.