İstanbul Adliyesi’nde 6 savcı bir odada sohbet ederken bir savcının sözleri kaydedilmiş ve daha sonra da o kayıtla tehdit edildiği iddia edilmişti. 

El Cezire'nin gündeme taşıdığı bu skandalın perde arkasına dair bombi bir iddia ortaya atıldı. 

İddiaya göre savcıyı kayda alan kişi, ikinci yolsuzluk operasyonunu yapacakken dosyası elinden alınan Savcı Muammer Akkaş'dı.

Akşam Gazetesi yazarı Murat Kelkitlioğlu bugünkü köşe yazısında ses kaydını yapan ismi açıkladı. 

İşte onun aktardığı bilgiler;

"İstanbul Adliyesi’nde 6 savcı bir odadabir araya gelmiş sohbet ediyor. Savcılardan biri ‘yüzyılın yolsuzluk ve rüşvet operasyonu’ olarak lanse edilmeye çalışılan 17 Aralık operasyonunun yapılış şeklini eleştiriyor ve Başbakan’ı destekler sözler sarf ediyor. 

Ancak bir süre sonra odasında toplanılan savcıyı, yargı camiasından bir arkadaşı ziyaret ediyor ve ona bir ses kaydı dinletiyor. Ses kaydını dinleyen savcı neye uğradığını şaşırıyor. Operasyonu eleştirdiği sözleri kaydedilen savcı, kaydın sohbet sırasında odada bulunan başka bir savcı tarafından yapıldığını öğreniyor.

Peki kaydı yapan bu savcı kim?

Hani ‘yolsuzluk kılıfı’ altında amirlerine bile haber vermeden 17 Aralık operasyonunun düğmesine basan savcıları hatırlıyor musunuz? Skandalların patlak vermesinin ardından adliye önünde birkaç defa bildiri dağıtan savcıyı unuttunuz mu?
Evet, Muammer Akkaş’tan bahsediyorum. Sohbet sırasında operasyonun yapılış şeklini eleştiren savcının sesini kaydeden kişi Muammer Akkaş."




timeturk.com