Başbuğ önceki gün Balyoz tutuklusu askerlerin ailelerinin İstanbul Beşiktaş’taki ‘Sessiz Çığlık’ eylemine katıldı. Başbuğ, “Ben esaretten kurtuldum. Sırada 323 silah arkadaşım var. Onların da özgürlüğü yakın” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2008 yılında Ergenekon sanıklarına sahip çıkanlara kızarak, “Ben bu davanın savcısıyım” diyordu.  Sabahın 5’lerinde düzenlenen baskınlarla Komutanlar gözaltına alınırken, “Askeri vesayeti kaldırıyoruz” demiyor muydu?

KATAKULLİ VAR
Cemaatin Savcıları Bakan çocuklarını gözaltına alınca birden rüzgar ters esmeye başladı. 6 yıl önce Ergenekon’un Savcılığına soyunan Erdoğan, bugün tam tersini yapıyor. Ergenekon ve Balyoz davalarının avukatlığını yapmaya başladı. Başbakan Erdoğan bugün , “ Balyoz Davası’nı alelacele hallettiler. Ergenekon’da halen gerekçeli karar hazırlanmadı. Burada bir katakulli olduğu çok  açık. Bu davalarda haksızlığa uğrayan insanlar var. Çok ciddi sayıda tutuklu insan var. Bütün bu davalarda intikam hissiyle hareket ettiler. Kısacası paralel yapı bu davalarda görevini icra etti” diyebiliyor.

O GÜN ALKIŞLAYANLAR
BUGÜN ÖZÜR DİLESİN
Bu davalarda insanlar haksızlığa uğrarken, Başbakan olarak onlar için ne yaptın?  ‘Kahraman’ olarak nitelendirdiğin Savcıya zırhlı Mercedes’i kim hediye etti? O Savcı oğlunu ifadeye çağırınca ona ‘Avantacı’ demedin mi? İçeride haksız yere yatanların çektikleri sıkıntılar ne olacak? Onların eşleri ve çocuklarının yaşadığı travmaları kim giderecek?  Aydınları, komutanları ve gazeteciler cezaevine atılırken, “Ak ile kara ortaya çıksın” diye o savcıları alkışlayanların Türk Halkı’na bir özür borcu yok mu?


İLÇELERDE SEÇİM HEYECANI

30 Mart Yerel Seçimlerinde AKP, CHP, MHP ve DP kent merkezi dışında bulunan ilçe belediye başkanlıklarını kazanabilmek için  çalışmalarını sürdürüyor.

ALPU’DA YA GÜLLER
YA DEMİRTAŞ
Alpu’da üç isim iddialı durumda. Mevcut Belediye Başkanı Rafet Demirtaş AKP adayı. Ondan bir önceki Belediye Başkanı Mustafa Gökçe Demokrat Parti Belediye Başkan adayı.  Alpu’nun sevilen bir ismi olan Bankacı Gürbüz Güller CHP’nin adayı. Seçim Güller ile Demirtaş arasında geçer. Gökçe de onları zorlar. Beylikova’da seçim mevcut Başkan Özkan Alp ile CHP Adayı Yalçın Komşu arasında geçer. Alp Beylikova merkezinde çok güçlü.  Komşu seçimi alabilmesi için köylerde Alp’e darbe vurmak zorunda. 

ÇİFTELER’DE
ÇARKACI ÖNDE
Çifteler’de mevcut Başkan Metin Özen ve CHP’nin eğitimci adayı Sabahattin Çarkacı arasında geçer. Bize gelen duyumlara göre Çarkacı şu anda yarışı önde götürüyor. AKP adayı Metin Özen’e kendi partisinden tepki olduğu iddia ediliyor. İnönü’de seçim CHP adayı İsmail Karaköse ile AKP Adayı Kadir Bozkurt arasında geçer. 1999 yılından itibaren İnönü Belediye Başkanlığı görevini yürüten Karaköse yarışta önde gidiyor. AKP adayı Bozkurt köylerin desteğini arkasına alırsa, Karaköse’yi zorlayabilir. Yarın Mahmudiye, Seyitgazi, Mihalıççık ve Han belediye başkan adayları ile ilgiyi yorum yapacağım.

 

***

 

Gazeteci Yazar Ahmet Hakan önceki gün, yandaş gazetelerin İlker Başbuğ'la ilgili haberlerini eleştirmiş,  Hakan yazısında "Halkın gazetesi değil de Başbakan’ın gazetesi olursan... Tornistanın kaçınılmaz olur" dedi.  Ahmet Hakan’ın bu müthiş yazısını bugünkü Köşemde yer veriyorum;
“İLKER Başbuğ hapse girdiğinde...
Şu manşetleri atmışlardı:
SABAH: 19 darbeciye müebbet.
STAR: Derin devlete müebbet.
YENİ ŞAFAK: Darbeye müebbet...
TÜRKİYE: Ağır “darbe”.
AKİT: Cuntaya ceza yağdı.
İlker Başbuğ hapisten çıktığında...
Şu manşetleri attılar:
SABAH: Başbuğ: Kumpas kuranlar mutlaka yargılanacak.
STAR: Başbuğ’a tahliye...
YENİ ŞAFAK: Başbuğ: Tek isteğimiz adalet.
TÜRKİYE: Başbuğ Paşa 26 ay sonra özgür.
AKİT: Başbuğ’a tahliye...
Başbakan o davanın savcısıyken... Darbeci, derin devlet, ağır darbe, cunta falan...
Başbakan o davanın savcılığından çekildiğinde... Başbuğ Paşa, adalet, tahliye, özgürlük, kumpas falan...
Halkın gazetesi değil de Başbakan’ın gazetesi olursan...
Tornistanın kaçınılmaz olur.”

***

foto şaka

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Abdülatif Bey vallahi çıkan kasetlerin hepsi montaj. Cemaat bizi iktidardan göndermek için komplo kuruyor.
AKP’nin kurucularından Abdülatif Şener: Tayyip Bey, güldürme Allah aşkına. Cemaatin Savcıları komutanları alırken, sen alkışlamıyor muydun?   Dün Ergenekon’un savcısıydın,  bugün avukatı oldun. Sana nasıl inanalım?



Ayhan Aydıner / Sonhaber.com