Kırmızıgül’ün 5. celsede beraatı, 6. celsede 45 yıla kadar cezalandırılması istendi

Yine tahliye yok

HİLAL KÖSE

Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Cihan Kırmızıgül (22), Kâğıthanede bir markete düzenlenen molotoflu saldırıya katıldığı iddiasıyla 22 aydır tutuklu yargılandığı davada dün de tahliye edilmedi. Savcı Mustafa Çavuşoğlu, şüpheden sanık yararlanır diyerek davanın 5. celsesinde beraat talep etmişti. Dünkü duruşmaya katılan Savcı Hikmet Usta ise 45 yıla kadar hapis cezası istedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın altıncı oturumunda Cihanı gözaltına alan ve gizli tanık teşhisini yaptıran polisler tanık olarak dinlendi. Mahkeme Başkanı, polis memuru Halil Kuloğluna gizli tanık, emniyette teşhis ettiğim bu kişi değildi dedi. Teşhis edilen bu sanık mıdiye sordu. Kuloğlu da İmza attığım tutanak doğrudur. İmzamı inkâr edecek değilim. Sanığı hatırlamıyorumdedi. Erkan Güneş ise aradan zaman geçtiği için teşhis işlemini hatırlamadığını, teşhisle ilgili savcının yazılı talimatının olup olmadığını bilmediğini belirtti. Yakalama tutanağında imzasının olan Günay Altun, Olay yerinde geldiğimde şahsı yakalamışlardı dedi. Tutanağa neden imza attığı sorulunca da uygulama böyle yanıtını verdi. Soner Ergezer ise Cihanın BİM markete molotof attığını söyledi.

‘Beni döven polisler’

Cihan Kırmızıgül ise polislerin yalan söylediklerini belirterek Polis Erkan Güneş, beni sorguya çeken polisti. Odaya elinde bir çay ve sigarayla geldi. Olayı anlattım beni tehdit etti. Amir Günay Altun ise yüzüme tekme atan polis. Çağlayan Karakolunun kamera kayıtlarına bakın dedi. Avukatı Sait Tanrıverdi de Olay yakalama tutanağı sahte. Tutanakta yazdıklarıyla söyledikleri birbirini tutmuyor. Aleyhe tek delil olay tutanağı. Polisler, fezlekeyi düzenleyen savcının yardımcıları. Burada tanık olarak dinlenmeleri de usule aykırı dedi.

Savcı Hikmet Usta, geçen celse Cihan için beraat ve tahliye isteyen Savcı Mustafa Çavuşoğlunun mütalaasını kabul etmediğini belirtti. Usta, Cihanın PKK terör örgütü üyesi olmak, mala zarar vermek suçlarından 45 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Dava, 9 Aralıka ertelendi. Cihanın babası Vahap Kırmızıgül, savcının ceza istemine tepki göstererek Tüm duruşmalarda savcı değişiyor. Biri beraat etsin diyor, biri cezalandırılsın diyor. Bunlar ayrı fakültelerde mi okuyor. Hukuk bir midir değil midir?diye isyan etti.


Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi, Cihan Kırmızıgülün tutukluluğunu ve BDP üyesi tutuklu 65 üniversite öğrencisinin davasını adliye önünde protesto etti.