Edirne'de, Cumhuriyet savcısının aracında 'haksız arama' icra ettiği tez edilen gümrük memuru 1500 liralık servet cezasına çarptırıldı.

Edirne Adliyesi 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasına, gümrük memuru Dilek Sarı ve avukatları ile Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın katıldı. Duruşmaya, Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan ve avukatı ise gelmedi.

Sanık Sarı, savunmasında, dair müeccel suçları benimseme etmeyerek, beraatını istedi.

Sanık avukatı hür Yıldırım, müvekkilinin talimatları uyguladığını tabir ederek, 'Müvekkil burada hemen talimatı meydan bulunmasına karşın yargılanmaktadır. Kesinleşmiş izleme sonucu ile de fenomen açık açık ortaya çıkmıştır.' dedi.

Mahkeme heyeti, Dilek Sarı'nın, 2 ay 15 gündüz cezaevi cezasına çarptırılmasına değişmeyen verdi. Mahkeme, cezayı, günlüğü 20 liradan 75 gündüz adli servet cezasına çevirdi. Sanık Sarı, son yerine 1500 liralık servet cezasına mahkum edildi.

'Kararı temyiz edeceğiz'

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, duruşmanın arkası sıra AA muhabirine icra ettiği açıklamada, mahkemenin sonucuna hürmet duyduklarını söyledi.

Kararı temyiz edeceklerini tamlayan Yalçın, 'Görevini göre özne memurumuzun beraberinde olduğumuzu belirtmek düşüncesince buradayız. Görevimizi de hazırlamaya bitmeme edeceğiz. Sonuçta, maatteessüf ortak mahkumiyet sonucu var. O sebepten yargının verdiği karara saygılıyız. Ancak kararın gümrükteki kanuna akıllıca olmadığını, bakanlığın talimatlarına akıllıca olmadığını gördüğümüz düşüncesince temyize gideceğiz. Hiç ortak esbabımucibe namevcut maalesef.' sanarak konuştu.

Kaynak: AA