Yasal zorunluluk yok 

Soruşturma Savcısı İsmail Başar ifade işlemi sırasında avukat Kale’nin ayakta durmasını istedi. Ancak Avukat Kale “ayağa kalkmasını zorunlu kılan herhangi bir kanun veya yönetmelik olmadığı” gerekçesiyle Savcının talebini reddetti. Savcı veaAvukat arasında başlayan tartışma büyüdü. Avukat Kale’nin iddiasına göre Savcı Başar, “Devletin savcısının önünde ayak durmak zorundasın” diyerek talebini yineledi. 


Kavga tutanağa yansıdı 

Savcı ve avukat arasındaki kavga M.G’nin ifade tutanağını da yansıdı. Tutanakta söz konusu kavga şöyle anlatıldı: “Suça sürüklenen çocuk müdafiden soruldu: ‘Ben avukatım ben ayağa kalkmam ancak savcı ayağa kalkarsa ben ayağa kalkarım, çünkü ben avukatım diyerek ayağa kalmadı. Israrla sert bir biçimde bakarak ‘kalkmıyorum’ dedi. Oturduğu yerden ‘suça konu eşyalar suça sürüklenen çocuğu ait değildir. Yaşının da küçük olması ve suç kastıyla hareket etmemesi de göz önünde bulundurularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep ediyorum’ dedi.” 


Onurumu çiğnedi 

Avukat Onur Kale yaşadığı bu olay nedeniyle Savcı Başar hakkında “görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, şöyle denildi: ”Görevini ve mesleki sıfatını kötüye kullanarak bana karşı kötü muamelede bulunan, mesleki onurumu çiğnemek isteyen şüpheli Cumhuriyet Savcısı İsmail Başar hakkında şikâyetçiyim, şüpheli cumhuriyet savcısının cezalandırılması için hakkında kamu davası açılmasını talep ederim.”
RADİKAL